Thanksgiving

Hvad er Thanksgiving og hvad spiser man?

FAQ om Thanksgiving

 

Thanksgiving er en smuk amerikansk tradition, som i de senere år har vundet indpas på vores breddegrader. Dagen fejres den fjerde torsdag i november og var oprindeligt en måde at sige tak for høsten og for det forgangne år. I dag er det nærværet med familie og venner, der er i fokus, så sæt kalkunen i ovnen og inviter dem, du holder af, til en hyggelig aften.

 

Thanksgiving menu

Det spiser man traditionelt set til Thanksgiving i USA:

  • Stuffed turkey / Fyldt kalkun med gravy 
  • Cranberry sauce / tranebærsauce
  • Mash / kartoffelmos
  • Glaced sweet potatoes / Søde kartofler 
  • Grønne bønner
  • Corn bread
  • Pumpkin pie

 

Det er ikke sikkert, at alle familier spiser alt ovenstående, og der kan sagtens være variationer - Herhjemme kender vi det fra julemiddagen, hvor nogle for eksempel får franske kartofler til den brune sovs, mens andre ikke gør. 

 

Thanksgiving pynt

Der er flere muligheder for pynt og borddækning, når det kommer til thanksgiving. I USA dækker mange et fint efterårsbord med orange efterårsfarver, græskar og lignende. Det flotte service bliver fundet frem fra vitrineskabet og krystalglassene bliver pudset. Der bliver lagt dug på, foldet servietter og fyret op for de levende lys på bordet.

Hvis du selv skal holde thanksgiving middag er det oplagt med et smukt efterårsbord, men du kan også vælge at holde fest med et amerikansk tema, hvor du i stedet pynter bordet i de amerikanske farver med amerikanske flag osv.

 

Psst! Thanksgiving fest-tip
Lægger du en papirdug på bordet, kan gæsterne hver især skrive på den, hvad de er taknemmelige for. Det er en sød måde at huske på, hvad Thanksgiving egentlig handler om.

Borddækning til dit Thanksgiving bord

Pynt til din thanksgiving fest

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.