Juledekoration

Hvordan laver man en juledekoration?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Jule- og kalenderdekorationer er flotte at se på, når de skaber lys og hygge i rummet. Udover at pynte, kan de også bruges til at tælle ned til jul. Vi hjælper dig med at skabe en smuk jule- eller kalenderdekoration, der kan pynte i hjemmet og på julebordet.

 

 

Hvor kommer juledekorationen fra?

Ifølge Videnskab.dk er de fleste juletraditioner faktisk tyske. Det gælder bl.a. adventskransen og julekalenderen. Det var også Tyskland, der introducerede juletræet i hjemmet i 1700-tallet. Dog har vi også danske traditioner som fx julefrokosten, juleplatten og kalenderlyset.

 

Hvad skal man bruge til juledekorationer?

Du kan lave flere forskellige slags juledekorationer. Hvad du skal bruge afhænger af, hvilken slags juledekoration, du gerne vil lave. Dog er der nogle basisting, du skal bruge, såsom:

  • Noget at lave dekorationen på (fad, skål, potte, osv.)
  • Ler eller oasis
  • Stearinlys
  • Grønt (gran, mos, osv.)
  • Pynt (julekugler, grankogler, glimmer, bær)
  • Evt. bånd

 

Lav din egen juledekoration

Nogle gange kan det være svært at komme i gang med juledekorationen. Derfor har vi lavet en video, der viser, hvordan du kan lave din egen juledekoration på et fad. Du kan følge instruktionerne i videoen eller bruge den som inspiration til din egen juledekoration.

 

Lav din egen kalenderdekoration

Hvis du hellere vil lave en kalenderdekoration med et kalenderlys, har vi også lavet en video, der hjælper dig med at skabe en dekoration, så du kan tælle ned til jul.

Du kan følge videoens instruktioner eller bruge den som inspiration til, hvordan du kan lave din egen kalenderdekoration.

 

Lav juledekorationen med omtanke

Hvis du laver en juledekoration med levende lys, skal du tage dig nogle forholdsregler. Levende lys er flotte, men du skal huske at være opmærksom og slukke dem, når du går.

Når du laver juledekorationen, skal du tænke over, hvordan du placerer tingene. Sæt gerne lysene med god afstand fra hinanden og placer dem gerne i en holder, så lysene ikke er for tæt på pynten.

Hvis du laver et kalenderlys er det ikke sikkert, at du kan brænde det helt ned til nr. 24, hvis lyset er for tæt på gran og pynt. Derfor kan det være en god idé at placere lyset i en holder, så du er sikker på, at du kan brænde ned til nr. 24.

Faktisk kan du også bruge LED stearinlys, der ligner rigtige stearinlys. På disse lys kan du sætte en timer, så de slukker af sig selv. Du kan også købe et LED kalenderlys, hvis du gerne vil bruge dekorationen til at tælle ned til jul.

Gør de levende lys sikre denne jul

Det er vigtigt, at du laver din juledekoration med omtanke og husker, at levende lys skal være under opsyn. Vi har samlet 5 råd til dig, så du undgår uheld med julelysene.

DIY julepynt

En juledekoration skaber julehygge og lys i hjemmet. Du kan pynte dit hjem op til jul med hjemmelavet julepynt. Vi har samlet skabeloner til lav selv julepynt, så hele familien kan være med til at pynte op til jul.