Halloween fest

Få idéer og inspiration til mad, drikke og pynt til halloween festen

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Zombier. Hvide damer. Spøgelser. Hekse. Halloween er indbegrebet af uhygge og en af børnenes absolutte favoritter. Så pynt hytten op til en uhyyyygggelig halloween aften med spindelvæv, blod og skeletter – og husk, at det også kan være en fest for voksne at klæde sig ud.

I denne guide får du inspiration til, hvordan I kan pynte op til halloween festen og hvad I kan servere. Du får bl.a. inspiration til halloween opskrifter og halloween pynt, så du kan komme i gang med at forberede festen.

Hvis du ikke er til DIY halloween pynt, kan du på Bilka.dk finde et bredt udvalg af uhyggeligt halloween pynt. Du finder også halloween kostumer og ansigtsmaling, så I er klar til at holde en (u)hyggelig fest!

Halloween invitation

Skal I holde halloweenfest? Download en uhyggelig halloween invitation, som I kan bruge til at sende ud til alle gæsterne. Hvis I hellere vil lave jeres egen invitation, kan I blot bruge denne som inspiration til, hvad I kan skrive.

 

HALLOWEEN-TRADITIONEN

Halloween fejres den 31. oktober og er oprindeligt en religiøs tradition som de gamle keltere startede i England og tog med sig til Amerika som pilgrimme.

Ifølge gammel overtro er natten mellem den 31. oktober og 1. november nemlig den nat på året, hvor de døde har lettest ved at vende tilbage for at skræmme eller gøre gamle regnskaber op. Græskarhovederne med lys i blev derfor brugt til at holde spøgelserne væk.

 

Halloween i USA

Halloween er kæmpestor i USA, men vi er også ved at komme efter det i Danmark. Der findes nærmest ikke det villakvarter, hvor der ikke står udskårne, uhyggelige græskarhoveder foran alle hoveddøre. Halloween kan både fejres af børn og voksne, så der er ingen begrænsninger!

 

 

Græskarhoveder

Udskæring af græskarhoveder er en fast tradition i mange familier op til halloween, og nogle græskar er så fantasifuldt skåret ud, at de næsten er små kunstværker. Sammen med børn eller voksne klædt ud som zombier, spøgelser og hovedløse riddere er de med til at gøre halloween aften til en uhyggelig affære.

 

Opskrifter med græskar

Det gode ved græskar er, at al den indmad man skærer ud af græskarhovederne kan bruges til at lave de lækreste halloween retter.

Græskarsuppe kan for eksempel peppes op ved at lade et par 'øjne' flyde i toppen af græskarsuppen. I det hele taget er mad med græskar en fornøjelse, så det er bare om at lade sig inspirere.

Du kan bl.a. servere gullasch, græskar risotto eller scary halloween kager til din halloweenfest - det er kun fantasien, der sætter grænser!

Halloween og traditioner

Vi hjælper dig og familien med at blive klar til at fejre halloween. Bliv klogere på historien bag halloween og de uskrevne regler bag ’Trick or Treat’-traditionen med at gå fra dør til dør og tigge slik, så I er klar til at bevæge jer ud i mørket til halloween.

Halloween opskrifter

Mad til halloween fest kan være svært at beslutte. Der er mange halloween retter, du kan lave. Du kan både lave uhyggelig halloween mad, men du kan også bare lave nogle retter, der egner sig til det mørke efterår.

Nedenfor kan du fx se en opskrift på gullasch til halloween festen. Det er ideelt halloween mad til festen, og retten kan stå og simre, mens du pynter op til uhygge og gør dig klar.

 

 

Opskrift på Gullasch

Det skal du bruge:

 • 500 g gullasch af oksekød
 • 4 stk store løg, skåret i tern
 • 1 spsk. olivenolie
 • 3 fed hvidløg, knust
 • 1 spsk. smør
 • 2 spsk. tomatkoncentrat
 • 1 spsk. sød paprika
 • 4 stk. gulerødder, skåret i tern
 • 2 stk. rød snack-peber, skåret i tykke skiver
 • 2 stk. gul snack-peber, skåret i tykke skiver
 • 1 tsk. hel kommen
 • 1 spsk. maizena
 • Creme Fraiche til servering
 • Hakket bredbladet persille til serveringSådan gør du:

 1. Varm olie og smør i en gryde og brun kødet på alle sider.
 2. Tilsæt løgene og steg dem med i et par minutter.
 3. Rør tomatpuré i retten.
 4. Rør knust hvidløg i retten.
 5. Tilsæt ½ liter vand og lad retten simre under låg i ca. 30min.
 6. Tilsæt gulerødder og lad simre i 5 min.
 7. Tilsæt snack-peber og lad simre i 3 min.
 8. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og tilsæt det til retten under omrøring og lad simre i et par minutter.
 9. Krydr med paprika og kommen.
 10. Smag til med salt og peber.
 11. Server retten med et drys friskhakket bredbladet persille og creme fraiche.
Populære kategorier

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.