Græskarudskæring

Få idéer og skabeloner til udskæring af græskarhoveder

Der er stadig mange danskere, der ikke har taget halloween traditionen til sig - og som formentlig aldrig kommer til det. Men flere og flere danskere har taget en lille del af den til sig - nemlig halloween græskar.

Det er også en supernem måde at byde den mørke tid velkommen. Stil græskarret udenfor døren med lys i, så gæster bydes indenfor - hvad enten de er almindelige gæster eller på trick or treat.

 

Hvordan skærer man et græskarhoved?

Først skal du finde ud af, hvordan dit græskar skal se ud. Skal der være et motiv på det, en tegning, et ansigt eller en udskæring? Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Motivet på ydersiden er for det meste et halvuhyggeligt ansigt. Men der er også eksempler på knap så tandløse og dramatiske udskæringer. 

På nettet finder du masser af inspiration, hvis du mangler idéer. Du kan også få masser af hjælp med de gratis skabeloner, som vi har lagt her på siden. 

Når du har styr på motivet, er det tid til udhuling. Græskarret hules ud med en ske eller en lille skovl. Tegn herefter dit motiv på ydersiden med en tusch eller lignende og skær så efter stregerne. 

Når det er skåret ud, sættes "hatten" på igen, og der sættes lys inde i græskarret, så ansigtet tydeligt kan ses. 

 

Tips til udskæring af græskar

Når du skærer ud, skal du sørge for at lave en stor top, så den ikke falder ned i græskarret. Det er en fordel at lave en takket top, hvor du tydeligt kan kende forskel på takkerne, så du ved, hvordan den skal sidde. 
Når græskarret begynder at blive lidt råddent, udvider det sig, og så falder hatten nemlig ned i selve græskarret. 

Hvis du pensler græskarhovedet indvendigt med atamon, når du er færdig med din udskæring, bør det kunne holde sig længere. Men det har også meget at sige, om det står varmt eller koldt, så medmindre du har taget det indenfor, bør Moder Natur jo automatisk holde det relativt koldt, når vi er i Danmark i slutningen af oktober. 

 

Bor hullerne i græskarret

I stedet for at skære græskarhovedet ud kan du nemt og hurtigt bore huller i græskarret. Det giver et anderledes, men ikke mindre dekorativt udtryk.

Pynt med uhyggelige græskar

Pynt op med græskar i forskellige størrelser og farver både ved hoveddøren og i vinduerne. Skal det være ekstra uhyggeligt, kan du komme spindelvæv og kæmpe-edderkopper på græskarrene.

 

Skabeloner til græskarhoveder

Nedenfor kan du vælge mellem forskellige skabeloner, du kan bruge til udskæring af græskarhoveder. Du bestemmer selv, hvor uhyggeligt et ansigt dit græskar skal have – og hvor svært det skal være at skære græskarret ud.

Skabelonerne har forskellige sværhedsgrader, så alle i familien kan være med til udskæring af græskar. Du kan bruge dem til at skære dit græskarhoved ud eller til at få inspiration til, hvordan dit græskarhoved skal se ud.

Mere halloweeninspiration

Få inspiration til din halloweenfest og bliv klar til at holde et brag af en fest! Det er altid sjovt at pynte op til festligheder i hjemmet, og med vores inspiration til halloweenfesten bliver du klædt godt på til at holde halloweenfest!