Gurli Gris temafest til børnefødselsdagen
Gurli Gris temafest til børnefødselsdagen

Gurli Gris fest

Gurli Gris er en populær figur blandt de mindste, så står der børnefødselsdag på programmet, vil en fest med den lyserøde charmetrold i centrum helt sikkert vække begejstring. Bed fødselsdagsgæsterne om at komme helt i lyserødt - eller klædt ud som en af Gurli Gris' venner.  

Idéer til Gurli Gris-festen

Der findes flere end 200 episoder af tegnefilmen med den frække gris, som på originalsproget hedder 'Peppa Pig', så mangler du inspiration til festen, er der rig mulighed for at få gode ideer her.

Bordpynt i Gurli Gris-stil

Pynt bordet i bedste Gurli Gris-stil med masser af farver og sjov. Brug fx en rød gummistøvle som vase og stil den midt på bordet med blomster i. I kan også nemt lave søde grise af lyserøde balloner og et par karton-ører og en karton-næse.

Gode Gurli Gris-lege

Det er altid godt at have et par aktiviteter oppe i ærmet, hvis gæsterne trænger til at røre sig. Børnene kan for eksempel kaste gris, sætte hale på grisen eller gøre som Gurli Gris selv ville gøre: Trække i gummistøvler og hoppe i mudder.

Gør-det-selv tallerkener

Køb gule og lyserøde paptallerkener i to størrelser og lim griseører og solstråler klippet i karton under dem. Så har du på få minutter søde, dekorative tallerkener, der matcher Gurli Gris-temaet perfekt.

Sjove bordkort

Alle Gurli Gris' venner hedder ligesom hende deres dyreart til efternavn, og begyndelsesbogstavet i deres fornavn er det samme som i efternavnet - fx Karla Kanin og Herluf Hund. I kan nemt på samme måde lave sjove bordkort.

Skabelon til Gurli Gris af perler
Lav fine Gurli Gris-figurer i perler og brug dem til bordpynt eller til at hænge fra loftet. Du ka' finde skabelonen her.
Pink invitation
Spred Gurli Gris-glæde allerede fra invitationen ryger ud. Og husk i invitationen at give gæsterne navne ligesom i Gurli Gris-universet – for eksempel Karla Kamel. Du ka' finde skabelonen her.

Brug væggen som baggrundspynt

Gurli Gris-universet er tegnet i en ret simpel streg, så det er relativt nemt at efterligne det. Lav et hus og en sol på væggen med rødt og gult tape - og vips, så har du et fantastisk baggrundstæppe til Gurli Gris-festen.

Agurk-tryner

Skræl en agurk, skær den i halvtykke skiver og stik to huller midt i. Det ligner lidt en grisetryne og er samtidig et sundt indslag i fødselsdagsmenuen.

Pandebånd med griseører

Vil du give alle gæster en lille gave med hjem, som også kan bruges under festen, er en nem idé at lave pandebånd med griseører. Klip griseører i lyserødt filt og lim dem på en lyserød hårbøjle.

Lyserøde ballongrise

Lav nemt lyserøde ballongrise ved at klippe et par ører og en tryne ud af lyserødt karton og lime dem på en lyserød ballon.

Opskrifter til Gurli Gris-festen

Gurli Gris-festkage

(12-16 personer)

Kagebunde

250 g smør, smeltet
450 g mel
1ó tsk. bagepulver
440 g sukker
1 spsk. vaniljeessens
4 æg
250 ml mælk

Kom alle ingredienser i en skål og rør dem grundigt sammen, indtil du har en helt glat kagedej. Tænd ovnen på 160 grader. Smør 3 runde kageforme (10 cm, 16 cm og 22 cm i diameter) med smør og beklæd bunden af formene med et stykke rundt bagepapir. Fordel dejen i formene og bag i ca. 30 min, eller indtil bundene er bagte. Lad dem køle helt af, inden de skæres. 

Cream cheese kagecreme

750 g flødeost
75 g smør
240 g flormelis
2 spsk. citronsaft
Et par dråber lyserød frugtfarve

Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen i ca. 5 minutter til en helt glat og luftig kagecreme. Juster evt. farven med lidt mere frugtfarve. Hvis cremen er lidt blød, kan den stilles på køl i 20 min., inden kagerne samles. 

Ved samling af kagerne

250 g god hindbærmarmelade
120 g partykrymmel

Del hver af de tre kagebunde i to og smør de nederste bunde med hindbærmarmelade. Kom halvdelen af kagecremen i en sprøjtepose med en rund tyl på ca. 1 cm. Sprøjt cremen i et jævnt lag ovenpå bundene med marmeladen, så det dækker til kanterne. Spred evt. cremen helt jævn med en lille paletkniv. Læg nu den øverste bund oven på den nederste. Smør kagecreme på alle kagerne med en paletkniv, så de er helt dækket med creme på top og sider. Drys den mindste og største kage med partykrymmel, så kagerne er helt dækket med krymmel på toppen og hele vejen rundt på siderne. Lav et fint mønster i kagecremen på den midterste kage med en takket kageskraber eller en takket brødkniv. Du kan også bruge en gaffel. Stil de tre kager på køl i 30 min., inden de samles til én kage.  

Placer den største kage på et fad efterfulgt af den midterste og til sidst den mindste, så du får en fin festkage i tre etager. Pynt kagen med fine Gurli Grismotiveri karton (se skabelon) sat på bambusspyd.

Tip

Bundene kan med fordel bages dagen før din fest. Du kan tilsætte 50 g frysetørrede hindbærdrys til kagedejen, hvis du ønsker en herlig hindbærsmag i kagebundene.

Du ka’ finde en skabelon til Gurli Gris på pind her.

Chokolademousse med skumgrise

(8 personer)

Chokolademousse

200 g mørk chokolade 71%
4 æggeblommer
50 g sukker
3 æggehvider
3 dl piskefløde
Én ekstra æggehvide, let pisket
Lyserødt krymmel 

Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Lad den køle en smule af. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt i en skål. I en anden skål piskes æggehviderne stive. I en tredje skål piskes fløden til blødt skum. Vend chokolade og æggeblommer nænsomt sammen med en dejskraber. Vend nu æggehviderne i massen og til sidst flødeskum. Stil moussen i køleskabet. Pynt imens 8 glas med krymmel. Kom den let piskede æggehvide ud på en flad tallerken. Kør kanterne på glassene rundt i æggehviden og derefter i det lyserøde krymmel, så det sidder hele vejen rundt på kanten. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel moussen i glassene. Stil på køl i 20 min.

Skumgrise

8 lyserøde skumfiduser
24 hvide mini-skumfiduser
Lidt smeltet chokolade
Tandstikker
8 bambusspyd

Kom en lyserød skumfidus på hvert spyd. Klip tandstikker i halve og stik to i hver skumfidus til ører og en til tryne. Sæt en hvid mini-skumfidus på hver tandstik, så det ligner en gris. Lav et lille kræmmerhus af bagepapir og fyld det med en smule smeltet chokolade og lav øjne og næsebor på hver skumgris. Pynt chokolademoussen med en skumgris lige inden servering. Skumgrisene kan sagtens laves dagen inden, de skal bruges.

Historien om Gurli Gris

Der findes ikke mange børn rundt om i verden, der ikke kender Gurli Gris – eller Peppa Pig, som hun hedder på originalsproget. Den første 5-minutters tegnefilm om Gurli Gris blev sendt på engelsk tv i 2004. Siden er der lavet flere end 200 episoder, og den frække lyserøde gris har været på skærmen i flere end 180 lande.

Gurli Gris-tegnefilmene handler om Gurli Gris, Far Gris, Mor Gris, hendes lillebror Gustav og deres venner og tager helt almindelige dagligdags temaer op.