Fastelavn 2024

Fastelavn er en magisk tid for både børn og voksne, hvor fantasien får frit spil, og du kan være præcis den, du vil. Lad dig inspirere af vores festlige kostumer, ansigtsmaling, fastelavnstønder og -pynt, og gør fastelavn 2024 til en uforglemmelig fest med Bilka.dk.

Populært fastelavnsudstyr

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til fastelavn

Forbered dig til fastelavn 2024 med Bilka.dk

Når fastelavn er lige om hjørnet, så står Bilka.dk klar til at hjælpe dig med at gøre denne festlige dag sjov for børn og barnlige sjæle. På Bilka.dk har vi et bredt udvalg af produkter, der kan tilføre ekstra glæde og feststemning til din fastelavnsfejring. Vi har blandt andet:

Vi har altså det hele til den store festdag. Så bliv klar til fastelavn, og køb alt, du skal bruge til fastelavnsfesten på Bilka.dk.
 

Gør fastelavn til en fest!

Før i tiden var fastelavn optakten til den 40 dage lange faste før påske, og fastelavnstraditionen har således rødder helt tilbage til tiden før reformationen. Ordets betydning vidner da også herom, da ’fastelavn’ stammer fra det tyske ’fastelabend’, hvilket betyder aftenen før fasten.

I dag har vi sløjfet fasten, men beholdt festen! Nu ifører børn landet over sig fantasifulde kostumer og tilbehør til fastelavn, og giver den hele armen for at vinde den flotte titel som kattekonge eller kattedronning. At slå katten af tønden er selvfølgelig fastelavnsskikken over dem alle, men at spise og prøvesmage forskellige lækre fastelavnsboller er også blevet utroligt populært - især blandt voksne.
 

Hvornår er det fastelavn?

Da fastelavn ikke falder på samme dato hvert år, kan det nogle gange være lidt svært at holde styr på, hvornår det er fastelavn. Et godt tip er at skrive det ind i kalenderen, så du altid er forberedt med fastelavnsboller og småmønter, når de udklædte børn kommer på besøg.

Hvornår er det så fastelavn? Som regel er det 7 uger inden påskedag, og det betyder at det falder mellem d. 1. februar og d. 7. marts - altid på en søndag. Her kan du se fremtidige datoer for, hvornår fastelavn falder:

  • 11. februar 2024

  • 2. marts 2025

  • 15. februar 2026

Mange holder dog fastelavn om mandagen, når der er åbent i børnehaven eller i skolen. Derfor er der også nogle børn, der er så heldige at få hele to fantasifulde kostumer.