Mandelsuppe med balsamico og rogn
(4-8 personer)
Mandelsuppe
3 skiver lyst brød uden skorpe
200 g mandler, smuttede
4 fed hvidløg
6 spsk olivenolie
Ca. 5 dl vand
2 spsk sherry eddike
Evt. 1 dl fløde
Salt og peber
Til servering
Balsamico-glace
Saltede mandler, hakkede
Lakserogn eller ørredrogn
Skovsyre
Læg brødskiverne i blød i vand. Kom mandler, hvidløg, olie og det udblødte brød i en blender, og blend det godt sammen. Tilsæt vand og eddike og blend igen, indtil suppen har en glat konsistens. Smag suppen til med salt og peber. Tilsæt evt. fløden, hvis du foretrækker en mere cremet og rund smag. Lun suppen forsigtigt op inden servering. Hæld suppen i dybe skåle og top med balsamico-glace, hakkede saltede mandler og en lille skefuld rogn. Pynt med skovsyre og server med det samme.
Vin forslag til mandelsuppe
Fino sherry