Fastelavnsboller: Opskrift

Få opskrifter på lækre fastelavnsboller

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Fastelavnsboller er en ligeså vigtig del af fastelavn som udklædning og tøndeslagning, og mulighederne for at give fastelavnsbollerne et personligt touch er mange.

Prøv Ditte Julies uimodståelige fastelavnsboller med hindbærremonce og farvestrålende glasur. Og lav endelig rigeligt med fastelavnsboller, for det kan være, der kommer små udklædte gæster forbi og synger "Boller op, boller ned…".

 

 

Ditte Julies bedste fastelavnsboller

Nedenfor får du opskriften til Ditte Julies farverige og flotte fastelavnsboller. Vær opmærksom på, at opskriften er til 9-12 fastelavnsboller. Du ka’ se, hvordan Ditte pynter fastelavnsboller med farvestrålende glasur og pynt i videoen nedenfor.

 

Dej

Det skal du bruge:

  • 1,4 dl sødmælk.
  • 30 g gær.
  • 1 æg, str. M/L.
  • 20 g lyst rørsukker.
  • 90 g smeltet smør.
  • 300 g hvedemel.
  • 1 knvsp salt.

 

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i mælken og rør æg og sukker i blandingen.
  • Smelt smørret og hæld det oveni.
  • Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej.
  • Læg dejen i en stor skål dækket med husholdningsfilm og et viskestykke.
  • Lad dejen hæve 1 time.


 

Hindbærremonce

Det skal du bruge:

  • 50 g lyst rørsukker.
  • 50 g ren rå marcipan.
  • 50 g blødt smør.
  • 2 spsk hindbærstøv.

 

Sådan gør du:

  1. Ælt alle ingredienser godt sammen.
  2. Rul bolledejen ud på et bord med mel til 0,5 cm tykkelse.
  3. Skær 9 eller 12 ens stykker og læg 1 tsk hindbærremonce på hver.
  4. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
  5. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.).
  7. Pensl fastelavnsbollerne med et pisket æg og bag dem ved 200° varmluft i 13-16 min.
  8. Lad dem køle af på en bagerist.


 


Glasur

Det skal du bruge:

  • 100 g flormelis.
  • 1 pasteuriseret æggehvide.
  • Pastafarve - grøn, gul og pink.
  • Lidt sukkerkrymmel.

 

Sådan gør du:

  1. Pisk flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur og del den i tre dele.
  2. Indfarv glasuren med grøn, gul og pink pastafarve eller det, du lige har.
  3. Kom en smule glasur på hver bolle og drys med sukkerkrymmel.
  4. Pynt med hjemmelavet fastelavnspynt.


TIP! Lad børnene selv dekorere deres fastelavnsboller med krymmel, farvet glasur og små masker og katte. Du skal bare gøre glasur og forskelligt pynt klar - så klarer de resten.

Fastelavn bamseboller med marcipan og kardemomme 

Nedenfor får du opskriften på lækre fastelavn bamseboller med marcipan og kardemomme. De er søde pg pynter fint på bordet. Vær opmærksom på, at opskriften er til 10-12 stk. fastelavnsboller.

 

 

Det skal du bruge:

  • 75 g smør.
  • 3,5 dl kærnemælk.
  • 45 g gær.
  • 1 æg.
  • 1 tsk. salt.
  • 4 spsk. kardemomme.
  • 600 g mel.
  • 150 g marcipan groft revet.
  • 1 æg til pensling.

 


Sådan gør du:

  1. Smelt smør og marcipan, tilsæt mælk, og pisk til en jævn masse.
  2. Rør gæren ud i den lune masse, tilsæt herefter æg, salt, sukker, kardemomme og mel.
  3. Æltes til en jævn dej, og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time med et klæde over.
  4. Tril dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter et lunt sted.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 190 grader i 12 min.
  6. Bollerne kan eventuelt pyntes med festlige ansigter med glasur.

Indkøb til festen - online med BilkaToGo

Køb ind til fastelavnsbollerne online med BilkaToGo! Med BilkaToGo kan du nemlig handle dine dagligvarer online og få dem pakket, så de er klar til dig. Du ka' afhente dine varer i drive-in i din lokale Bilka eller ved en PickUp lokation.