Sådan vælger du den rigtige bærbare computer

Vi giver dig her gode råd og vejledning til at vælge den rigtige computer, der passer til dine behov

Er du i tvivl om, hvilken bærbar computer, der egner sig til dit behov? Eller synes du det er en jungle at finde rundt i diverse specifikationer, størrelser og typer?  Så har vi prøvet at hjælpe dig lidt på vej!

Denne guide hjælper dig på vej til at træffe det rigtige valg! Du kan ydermere gøre brug af vores filtreringer på hjemmesiden for at frasortere de computere, som du ikke ønsker at se.
 

Hvilken skærmstørrelse har du brug for?

Det første punkt i denne guide omhandler hvilken størrelse skærm, der passer bedst til dig. Generelt anbefaler vi en max størrelse skærm på 15,6", hvis den bærbare computer er tiltænkt studiet, da den egner sig godt til at lægge i tasken og tage med på farten.

13,3" og 14" - letvægts computer 

Her får du ofte en lav vægt, mulighed for et ultra tyndt design og ofte en lang batteritid (afhænger dog af øvrigt hardware).

15,6" - god oplevelse i flere timer

God størrelse skærm, der kan give en rigtig god oplevelse ved brug i flere timer i streg. Derudover får du et tastatur i fuld størrelse med numeriske taster, der giver en mere ergonomisk tasteoplevelse.

17,3" - God computer til arbejde og gaming

Stor skærn, der er behagelig at arbejde med eller spille spil på. Egner sig bedst til skrivebordet, og kommer med tastatur i fuld størrelse.
 

Hvilken skærmopløsning skal jeg vælge?

Derudover er det vigtigt at tage skærmens opløsning op til overvejelse. Skærmen på en bærbar følger de traditionelle opløsninger, du kender fra TV fra HD og op til Ultra HD.

Vi anbefaler en Full HD opløsning for at få det skarpeste billede og masser af plads på skrivebordet, når du arbejder på studiet.
 

Hvilken processor til computeren skal jeg vælge?

Bærbare kan findes i mange forskellige prislejer og disse afhænger i høj grad af processoren, der er det centrale komponent i computeren. Vi anbefaler en bærbar med minimum Intel Core i3 eller AMD A8 processor, hvis du ønsker en bærbar, der kan udføre mange forskellige opgaver – og flere på samme tid.

Mindre processorer kan også gøre tricket, men kan begrænse dine muligheder for at udføre flere opgaver samtidig – eksempelvis have flere browsere, officeprogrammer og musik åbnet på samme tid – i hvert fald uden at bemærke begrænsninger på ydeevnen. 

De forskellige processorer kan grundlæggende rangeres således:

 • Intel Core i7 - Klarer alle opgaver uden problemer - også spil og videoredigering.
   
 • Intel Core i5 - Klarer de fleste opgaver uden problemer.
 • Intel Core i3 - Solid ydelse til at løse mange behov.
   
 • Intel Pentium - Fornuftig ydelse, hvor du får meget for pengene.
   
 • Intel Celeron - Egner sig bedst til computere til hverdagsbrug. 

 

Du finder også processorer fra AMD, som rangeres således:

 • AMD A10 - Klarer alle opgaver uden problemer - også spil og videoredigering.
   
 • AMD A8 - Solid ydelse, der klarer de fleste opgaver.
   
 • AMD A6 - Fornuftig ydelse og egner sig bedst til hverdagsbrug.

Hvilken harddisk skal jeg foretrække?

Der findes overordnet 4 forskellige harddiske, og det afhænger selvfølgelig af behov ift. hvilken du har brug for. Herunder følger de vigtigste kendetegn for de forskellige harddisktyper:

HDD - den klassiske harddisk

HDD er den klassiske harddisk. Relativt billig, men findes ofte i store størrelser til opbevaring af mange filer.

SSD - lynhurtig opstart af computer

Den nyeste type harddisk, der vinder mere og mere frem. Du får lynhurtig opstart af din bærbar på få sekunder og lynhurtig håndtering af programmer. En SSD er ofte lidt dyrere end HDD, og findes i størrelsen 96 GB-512 GB.

Flash - hurtig oplevelse

Findes ofte i de billigere modeller og giver også en hurtig oplevelse. Her kan du dog hurtigt komme til at mangle lagerplads, men kan kompensere ved at købe plads i skyen eller ved en ekstern harddisk.
 

Din computers interne hukommelse

RAM bruges som din bærbars interne hukommelse til drift af åbne programmer og multitasking og findes mellem 2 GB og 32 GB:

 • 2 GB - Bruges kun til de mest basale opgaver.

 • 4 GB - God til hverdagsopgaverne og internetsurf, musik osv.

 • 8 GB - Stærk til multitasking og flere opgaver samtidig. 

 • Over 8 GB - Perfekt til spil og de mest krævende opgaver.

Vi anbefaler en bærbar med minimum 8 GB for at sikre dig de bedste muligheder for både at køre store, krævende programmer og samtidig give de bedste muligheder for multitasking.