Hvordan tager man et skærmbillede på Mac?

Få hjælp til, hvordan du tager et screenshot på din Macbook eller iMac med Bilka.dks guide her.

Ønsker du at lære at tage et screenshot på din Apple Macbook Pro, Macbook Air eller iMac? Så er du kommet til det rette sted. Som computerbruger er der mange kommandoer, der kan benyttes til den daglige gang i den digitale verden, men det kan være svært at huske dem alle sammen. Her præsenterer vi dig for 3 forskellige måder, hvorpå du kan lave skærmbilleder på din Mac.

 

3 måder du kan tage screenshots på din Macbook el. iMac

Overordnet set er der 3 måder, hvorpå du kan tage screenshots på din Macbook eller iMac. De er:

  • et skærmbillede
  • et billede af et udsnit af skærmen
  • et billede af et vindue eller menu.

 

Ved at lære de her 3 funktioner at kende, kan du nemt og hurtigt tage billeder af det, som du har brug for på din Mac. Det kan være alt fra skolearbejde, diverse arbejdsopgaver, beskeder samt mails eller lignende, som du hurtigt skal have gemt på din computer.

Sådan tager du et skærmbillede

Hvis du ønsker at tage et skærmbillede – altså et billede af hele dit skærmbillede – så skal du trykke på følgende taster og holde dem nede: Shift + command + 3. Dit skærmbillede vil øjeblikkelig og automatisk arkiveres på dit skrivebord. Det vil fremstå som et lille billede på skrivebordet i hjørnet, du nemt kan tilgå blot ved at trykke på det, og herved kan du også redigere i det.

 

 

 

Sådan tager du et billede af et udsnit af din skærm

Hvis du ønsker et skærmbillede, men ikke af hele skærmen – heraf udsnit – så gør du det ved trykke og holde nede på: Shift + command + 4. En krydsmarkør vil komme frem, hvor du kan trække og udvælge det udsnit, du ønsker at tage et billede af. Billedet vil på samme måde arkiveres på skrivebordet for dig til at tilgå.

 

 

Sådan tager du et skærmbillede af et vindue eller menu

For at tage et billede af et vindue eller menu, skal du først og fremmest åbne det vindue, du ønsker at tage et billede af. Dernæst trykker og holder du følgende nede: shift + command + 4 + mellemrumstasten. Du vil dermed tage et screenshot af et vindue eller en menu på din skærm. Som ved tidligere metoder vil billedet arkiveres på skrivebordet ligesom skærmbilledet og udsnittet.

 

 

Find din næste computer her på Bilka.dk

Hos Bilka.dk ved vi, at computere – PC såvel som Mac, bærbar såsom stationær – kan være en jungle at navigere sig rundt i. Derfor finder du et solidt udvalg af computere her fra mange anerkendte mærker, som du vil elske at bruge, hvad end det er til hverdagsbrug, skolearbejde eller andre situationer.

Se vores udvalg af computere