Ooni

”Fordi alle fortjener fantastisk pizza” - Sådan lyder det fra stifterne bag Ooni. Deres filosofi er, at alle bør have muligheden for at bage ikke bare gode men fantastiske pizzaer hjemme hos dem selv, og med Ooni kan det blive en realitet. Med en ovn fra Ooni har du mulighed for at imponere dine gæster med lækre autentiske pizzaer, som vil gøre enhver italiensk mamma stolt.

Pizzaer til perfektion

Man kan ikke begynde at snakke om autentiske hjemmelavede pizzaer uden at nævne skotske Ooni. Har du først sat dig for ikke at gå på kompromis med pizzabagningen hjemme hos dig selv, må du ikke misse muligheden for at stifte bekendtskab med dette mærke. Om der skal kræses lidt ekstra for madlavningen i weekenden, eller om gæsterne skal imponeres med lækre hjemmelavede pizzaer, er Ooni helt sikkert et mærke for dig. Med en pizzaovn fra Ooni er det nemlig muligt at bage pizzaer til perfektion – når som helst, og hvor som helst, på kun 60 sekunder.

 

Hemmeligheden bag den perfekte pizza

Fantastisk pizza kræver fire ting: ekstrem varme, åben ild, en bagesten og tempo. Du har sikkert prøvet at lave pizza i en almindelig ovn, men uden at opnå den perfekte restaurantkvalitet, som de fleste stræber efter. Dette problem satte én af stifterne sig for at løse.

Med en baggrund som underviser inden for innovation, læring og kreativitet, begyndte Kristian Tapaninaho at bygge de første prototyper. Efter adskillige tegninger, prototyper og tests blev visionen til virkelighed, og pludselig havde han skabt den første transportable pizzaovn på træpiller. Siden da har Ooni udvidet deres sortiment med gas pizzaovne, bl.a. Koda 12 og 16.

Fordele ved en Ooni pizzaovn

Grunden til at en gas pizzaovn fra Ooni er perfekt til at lave de lækreste pizzaer, er, at deres ovne kan nå en temperatur på op til 500 grader, som er ideel til netop denne disciplin. Hvad bedre er, at ovnene når denne temperatur på blot 15-20 minutter (afhængig af model), og selve pizzaen bages på kun 60 sekunder. Det er altså nu muligt at lave pizza til flere personer, uden at I behøver spise forskudt af hinanden.

Ikke nok med, at Ooni pizzaovnene bager dine pizzaer på ingen tid, så er de også designet på en måde, som gør dem perfekte til formålet. Selve bunden af ovnene består nemlig af en cordierit bagesten, som sikrer, at din pizza bliver bagt jævnt, og at du opnår den helt perfekte skorpe – hver gang. Dine pizzaer opnår desuden den flotteste afbagning pga. ovnenes høje temperatur. Pizzaovnene er desuden nemme og hurtige at klargøre. Fold benene ud på ovnen, sæt pizzastenen i og kobl gasflasken til.

 

Hvorfor vælge en Ooni pizzaovn?

  • Bager de lækreste pizzaer på kun 60 sekunder.
  • Ovnene når helt op på 500 grader på kun 15-20 minutter.
  • Nem og bekvem klargøring – Tilkobl blot gasflaske, sæt pizzasten i og fold benene ud.
  • Pak nemt pizzaovnen i bilen og tag med på farten.
  • Ideel til at tilberede andet end blot pizza – Kun fantasien sætter grænser.

 

Slip fantasien fri

Fødselsdage, havefester, eller bare en hyggelig aften derhjemme - pizza er en sikker vinder til enhver anledning. Med en pizzaovn fra Ooni, er du altid parat til at lave et lækkert måltid, og kun fantasien sætter grænser. Hvem siger for eksempel, at lækre autentiske pizzaer kun hører sommeren til? Pizzaovnene fra Ooni er brugbare hele året rundt, også om vinteren. Har du f.eks. rester fra julemiddagen, er det oplagt at lave en lækker julepizza med andesteg. Har børnene venner på besøg? Overrask med en dessertpizza med nutella og skumfiduser. Skal du imponere en date? Invitér på hjemmelavet pizza med tomatsauce, mozzarella og parmaskinke.

Mulighederne er utallige, og du behøver ikke begrænse dig til pizza alene. Ooni ovnene er bl.a. også helt perfekte til at bage brød, stege lækre steaks og tilberede møre grøntsager – you name it. Tilbered nemt et komplet måltid i Ooni ovnen, og opnå det lækreste resultat til dig og dine gæster. Koda 12 og 16 fra Ooni har indbygget gastænding og drejeknap til gasjustering - alt sammen pakket ind i lækkert design. Måske får du mod på at udfordre dine egne kokkeevner mere og mere.

 

Pizza på farten

Er du typen der elsker at være på farten? Koda 12 og 16 ovnene fra Ooni er begge udstyret med foldbare ben, hvilket gør dem perfekte til at pakke ned og tage med i bilen. Om du skal på ferie med familien, på picnic eller til stranden, behøver du ikke undvære de lækreste hjemmelavede pizzaer. Så længe du bare har medbragt gasflaske, kan du nemt bage pizza udenfor hjemmet. Ovnene har desuden indbygget sikkerhedsanordning, så tilførslen lukkes automatisk, hvis flammen går ud.

 

Hvilken ovn skal jeg vælge?

Modellerne Koda 12 og Koda 16 er begge gasdrevne pizzaovne. De kan begge bage en pizza på kun 60 sekunder, og de har begge en kort opvarmningstid (når 500 grader på 15-20 minutter). Det vigtigste du skal spørge dig selv om, er blot, hvor store du ønsker at bage dine pizzaer. Koda 12 ovnen har plads til pizzaer med en diameter på ca. 30 centimeter, mens Koda 16 ovnen har plads til større pizzaer, med en diameter på op til ca. 40 centimeter. Der medfølger guides med tips og opskrifter til begge modeller.

Én ting er dog helt sikkert: Når først du har investeret i en Ooni pizzaovn, behøver du aldrig bekymre dig om, hvorvidt du skal nøjes med middelmådige kreationer, og hvad du skal servere for dine gæster. For lad os være ærlige: Hvem elsker ikke pizza?