Rubochon-stil kartoffelmospizza

Opskrift fra Ooni

Antal personer: Topping til 12 personer.

En ret, der er inspireret af den afdøde franske Michelin kok Joël Robuchon. En sand kartoffelmester. Det er en pizza, som giver en helt ny smagsoplevelse, som man skal prøve. Pizzaen har fået vores eget twist, så den bliver ekstra speciel og nem at lave for dig.

 

Ingredienser

  • 6 x 250g dejkugler (find opskriften på vores pizzadej)
  • 650g skrællede kartofler
  • Salt til kartoflerne
  • 140g usaltet smør
  • 110g sødmælk
  • 2 tsk. havsalt, plus lidt mere til at krydre løgene
  • 180g løg
  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 180g bacon
  • 180g ost (42% fedt) skåret i tern
  • 300g mozzarella
  • 20g purløg, hakket

 

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, læg dem i saltet vand, hvor vandet dækker kartoflerne. Tænd for varmen og bring det i kog. Kog kartoflerne indtil en kniv let kan glide igennem (ca. 30 min). Når de er færdigkogte, fjernes vandet og kartoflerne skal afkøles.
  2. Mens dine kartofler køler af, opvarmes smørret og mælken i en separat gryde indtil smørret er smeltet. Sluk herefter varmen og sæt gryden til side. Brug en kartoffelmoser til at blande dine kartofler med smør- og mælkeblandingen, indtil det har en cremet konsistens. Smag til med salt.
  3. I mellemtiden skal du tænde din Ooni pizzaovn og sigte mod 220°C. Skræl løgene og skær dem i kvarte eller ottendedele afhængigt af størrelsen. Drys olie og salt på og steg løgene på en pande i Ooni ovnen til de er let brunede (ca. 15 min).
  4. Få herefter din Ooni ovn til at få en temperatur på 450°C med stenbagepladen indeni. Mens den varmer op, så læg en dejkugle på en let meldrysset bordplade. Form pizzaen.
  5. Top dejen med ost, bacon og løg og slut af med mozzarella.
  6. Brug en ske til at få kartoffelmosen ud på pizzaen - fyld de steder, hvor der ikke er ost på.
  7. Sæt din Pizza ind i Ooni ovnen. Vend pizzaen regelmæssigt, så du sikrer dig en jævn bagning. Bag pizzaen i 60-90 sek., så den bliver sprød, og osten er smeltet.
  8. Fjern pizzaen fra ovnen og drys purløg på toppen.