Hurtig pizzadej

Opskrift fra Ooni

Antal: Pizzadej til enten 5x250 dejkugler eller 4x330g dejkugler

Tid: 1 time

 

Se videoguide

Dej der tager under en time fra start til bagning! For at processen skal fungere, er det vigtigt at have et varmt sted, så dejen kan hvile, eller ved at bruge en anden metode som beskrevet i opskriften. Den ideelle hviletemperatur bør være 24°C eller derover. Det er en temmelig våd dej, så det er vigtigt at have noget mel for at forhindre, at dejen klistrer. Vi anbefaler ikke at bruge en kagerulle, da den slår en masse luft ud af dejen.

 

 

Ingredienser

  • 480g varmt vand (40-50°C)
  • 10g tørret gær/ 30g frisk gær
  • 750g Amo Strong hvedemel
  • 1 spsk. Salt
  • 1,5 spsk. Olivenolie
  • 100g durummel til æltning

 

Sådan gør du

  1. Pisk 3 store spsk. mel med varmt vand. Når det er pisket skal gæren tilsættes og piskes endnu en gang. Lad dette stå et lunt sted, indtil blandingen er skummende.
  2. I en stor en stor skål tilsættes halvdelen af ​​melet plus gærblandingen og blandes godt. Tilsæt salt og resten af melet til blandingen. Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt dejen i 8-10 minutter. Dryp bunden af ​​skålen med olivenolie, læg dejkuglen tilbage i skålen og dryp olie ovenpå.
  3. Dæk skålen med plastfolie og lad den stå i solen eller et andet lunt sted i 20-30 minutter, eller indtil dejen er blevet dobbelt så stor (alt efter hvad der kommer først).
    Alternativt kan du lægge varmt vand i en balje, lægge dejen i en anden balje og sætte den over i baljen med vandet.
  4. Del den hævede dej i 5x250g kugler eller 4x330g kugler. Form dejen og sørg for, at toppen af ​​kuglerne er glatte. Pensl kuglerne med olivenolie eller varmt vand. Herefter dækkes de med plastfolie og skal stå et varmt sted i 15-20 minutter, eller indtil de er hævet op til dobbelt størrelse.
  5. Mens dejen hæver, så tænd din Ooni pizzaovn og find toppings frem. Og så er du så godt som klar til en lækker pizza!