Bagt feta-pizza med citron og figner

Opskrift fra Ooni

Antal: 1 pizza (til 1-2 personer)

En perfekt kombination af salt, syrligt og sødt. Prøv denne vegetariske pizza bianco med bagt feta, citron og figner. Den smager af sommer i det græske øhav - Opskriften kommer her:

 

Ingredienser

  • 1 dejkugle (se vores opskrift på pizzadej)

 

Til saucen

  • 200g fetaost, drænet
  • 25ml citronolie
  • 25ml olivenolie
  • Oregano
  • 3 fed hvidløg
  • ½ citron uden skal i kvarte
  • Salt og peber efter smag

 

Til topping

  • 5-6 tsk. figen-, mynte- og oliven tapenade/chutney
  • 2-3 friske figner skåret i skiver
  • 1 tsk. citron (finthakket)
  • 1 tsk. honning
  • Hakkede valnødder (valgfrit)

 

Sådan gør du

  1. Forbered din pizzadej på forhånd med vores guide. Hurtig pizzadej.
  2. Forvarm din konventionelle ovn til 180˚C. Tilsæt feta, olie, oregano, hvidløg og citron i en lille bradepande og dæk med folie. Bag i 10-20 minutter til osten er blød. Knus den blødgjorte feta med hvidløg og citron. Hvis du synes at saucen er for tyk, så tilsæt lidt vand eller citronsaft. Smag til og lad køle af.
  3. Tænd for din Ooni pizzaovn. Sigt efter 500˚C på stenbagepladen indeni. Du kan hurtigt og nemt tjekke temperaturen inde i din Ooni ved hjælp af Ooni infrarøde termometer.
  4. Stræk pizzadejskuglen ud på pizzaspaden med lidt mel under. Hæld 3-4 spsk. af fetablandingen over bunden, så 3 cm rundt af skorpen er fri. Tilføj en god portion figenskiver ovenpå, efterfulgt af små klatter tapenade/chutney efter smag.
  5. Skub herefter pizzaen ind i ovnen. Bag den i 1-2 minutter, vend jævnligt for at sikre en jævn tilberedning.
  6. Tag pizzaen ud og top den med finthakket konserveret citron og et skvæt honning til slut. Drys med hakkede valnødder, hvis dette ønskes.