Fladbrød med topping

Opskrift fra Ooni

Antal: 2 x fladbrød med topping

Tid: 2,5 time

Dette chili-, pølse- og burrata-fladbrød er inspireret af den britiske kok Gill Meyer. Det er en krydret og cremet ret, der samtidig er den enkel at lave. Gill Meyer laver ofte sin mad på en grill over bål, men vi har i samarbejde med ham tilpasset opskriften, så den passer perfekt til en Ooni pizzaovn.

 

Ingredienser

Til fladbrød

  • 250g Amo Strong hvedemel
  • 1 tsk. fint havsalt, plus lidt ekstra til drysning
  • ½ tsk. tørgær
  • 150 ml vand
  • 1 spsk. olivenolie

 

Til topping

  • 1 håndfuld fennikeltoppe (eller basilikumsblade), groft hakket
  • 500g grov pølse
  • 2 fed hvidløg, tyndt skåret 
  • 1-2 tsk. fennikelfrø, knust
  • 1-2 tsk. chiliflager, plus lidt ekstra til drysning
  • Havsalt og sort peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 små kugler burrata

 

Sådan gør du

  1. Til at starte med laves fladbrødet. Tag en skål frem og tilsæt mel, salt, gær, vand og en smule olivenolie. Bland alt grundigt sammen, indtil det danner en dej.
  2. Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt den i ca. 10 minutter, eller indtil den er blød og glat. Form dejen rund og læg det i en let olieret skål. Dæk skålen med en klud og lad dejen hæve ved et varmt sted i 1,5-2 timer, eller indtil den er dobbelt i størrelse.
    Tip! Dejen kan laves op til en dag i forvejen. Hvis du laver fremad, skal du dække det på dette tidspunkt og placere det i køleskabet. Senere, når du arbejder med den kolde dej, skal den hvile i ca. 20 minutter, før den formes.
  3. Når den er færdig med at hæve, skal dejen vendes ud på en let meldrysset overflade, hvorefter den skæres i 2 lige store stykker. Form hver kugle så den er flot og rund. Lad de 2 kugler hvilke i ca. 20 minutter.
  4. Når de er færdig med at hvile, skal du forme hver kugle tynd. Dette kan gøres med hånden eller kagerulle.
  5. Herefter går vi videre til topping. Fjern pølseskindet og smuldre kødet i en skål. Tilsæt hvidløg, fennikelfrø, chililager og lidt ekstra salt og sort peber. Bland dette grundigt sammen.
  6. Opvarm din Ooni ovn til 260°C. Læg en støbejernspande i ovnen i ca. 5 minutter. Tag panden ud, drys olivenolie på og herefter kødblandingen og sæt den tilbage i yderligere 5-10 minutter. Det må gerne blive lidt sprødt og karamellisere. Fjern herefter støbejernspanden og hold kødet varmt (dette kan du blot gøre ved at dække panden med folie).
  7. Opvarm din Ooni pizzaovn til 400°C. Sæt fladbrødet ind og bag det i 30 sekunder. Når den ene side begynder at boble og få lidt mørkere skorpe vendes fladbrødet. Det bages herefter i 60-90 sekunder.
  8. Læg det færdigbagte fladbrød på et skærebræt og put en smule olivenolie på og drys lidt salt henover. Riv burraten over brødet. Put kødblandingen over osten sammen med alt det krydrede, fennikelagtige fedt fra panden.
  9. Afslut med et par ekstra chiliflager og de hakkede fennikeltoppe eller basilikumsblade. Og helt til sidst, hvis det ønskes, kan der tilsættes et lille skvæt olivenolie mere.