Languedoc vin

På Bilka.dk kan du opdage et stærkt udvalg af smagfuld Languedoc vin fra flotte vinmarker i Sydfrankrig. Smag på eksperimenterende vine fra hvad der i populært munde bliver kaldt for “Frankrigs vinlegeplads”. Tag et kig herunder og udforsk vores udvalg af spændende Languedoc vin.

Hvad er specielt ved Languedoc?

I det sydfranske middelhavsområde, finder du Languedoc-Roussillon. Her kan du finde et lang og varieret udvalg af Languedoc vin, som du både kan nyde til hverdag og til den fine middag. Regionen har tidligere haft problemer med sit omdømme som en ordinær vinregion, men nu har du fine chancer for at finde en lækker kvalitetsvin. Du kan overveje Languedoc vin, hvis du leder efter:

  • Moderne og eksperimenterende vin
  • Fransk Chardonnay hvidvin
  • Høj kvalitet til en fornuftig pris
  • Frugtige og fyldige vine

Languedoc er et vinområde, hvor der bliver leget med en lang række forskellige druer - over 20 for at sætte nogle tal på. Du kan derfor opdage mange interessante vine fra denne region, nogle naturligvis bedre end andre. Populært anvendte druer til rødvin som du kan møde, omfatter blandt andet Carignan, Syrah, Grenache og Mourvèdre. Her vil du tit opleve en skøn aroma, der lever kompleksitet, fyldighed og krydderier.

Gode tips til Languedoc vin

Du kan som nævnt finde en lang række vine, der lever god kvalitet for pengene. Du har mulighed for at vælge alt fra rødvin, til rosé- og dessertvin fra denne region. Flere vindrikkere har også fået øjnene op for, hvad Languedoc vin har at byde på. Området producerer utallige vinflasker, og du har derfor rig mulighed for at finde en vin herfra. Er du til hvidvin, kan Pays d’Oc være et flot alternativ.

Mangler du inspiration til middagen? Vælger du en fyldig rødvin fra Languedoc med noter af krydderier kan du for eksempel med fordel servere vinen til en saftig og mør bøf eller til den dejlige grillaften. En nem huskeregel er: en kraftig og krydret vin til kraftig og krydret mad. Du kan læse meget mere om blandt andet oplagte vine til dine foretrukne retter i Bilka.dk’s store vinguide.