Pays d’Oc vin

Her på siden kan du se vores udvalg af Pays d’Oc vin fra den store Languedoc-Roussillon vinregion i det sydlige Frankrig. Prøv eksperimenterende rød-, hvid- og rosévine fra Frankrigs største leverandør af vin. Bliv fristet af Pays d’Oc på Bilka.dk.

Smag på fransk landvin med Pays d’Oc

Pays d’Oc er en type vin fra Languedoc-Roussillon i det sydfranske middelhavsområde. Helt præcist er det en geografisk indikation af rød-, hvid- og rosévine, som kommer fra dette område. Pays d’Oc skiller sig ud fra andet Languedoc vin. Du kan med fordele skænke dit vinglas op med Pays d’Oc, hvis du bliver fristet af: 

  • Innovativ vin
  • Varierende udvalg
  • God vin for pengene

Variation er et nøgleord ved Pays d’Oc vin. Du har rig mulighed for at smage på en lang række forskellige druer. Det er nemlig tilladt at vælge blandt mere end 50 forskellige druer. Her kan du både få vin, der er lavet på internationale druer som Chardonnay, samt mere sjældne druer i det sydlige klima som Pinot Noir. Languedoc er kendt for at levere en høj kvalitet af vin, og det kan du også få med Pays d’OC.

Lær mere om Pays d’Oc og Vin de Pays

Vin de Pays, som Pays d’Oc er en del af, er et særligt fransk klassifikationssystem af vine, der ligger et trin under den mere velkendte AOC-klassificering. Du kan opdage syv forskellige regioner i Frankrig med Vin de Pays vine. Her er det Pays d’Oc fra Languedoc der fylder mest. Vælger du Vin de Pays, kan du få mere eksperimenterende vine end dem, der hører under den mere strikse AOC-klassificering. 

Vin de Pays kommer både dig og vinbønderne til gode. Denne mere liberale kategorisering giver vinbønderne lov til at høste mere og anvende flere druevarianter, så du kan få en masse spændende vin. Er du interesseret i at lære dine vine bedre at kende? På Bilka.dk kan du opdage en lang række af nyttige guides til at finde den rette vin for dig. Dyk ned i vores store vinguide og bliv en rigtig vinkender.