Haut-Médoc vin

Er du på udkig efter ekstra selvforkælelse til ganen? Her på siden kan du blive forført af en smagfuld Haut-Médoc vin fra den verdenskendte Bordeaux-vinregion. Træk op for en udsøgt rødvin fra de berømte sydfranske vinmarker. Prøv en fuldendt aroma med Haut-Médoc på Bilka.dk

Derfor bør du overveje Haut-Médoc vin

Haut-Médoc er en betegnelse for bestemt vin fra Médoc, der ligger ved Gironde floden lidt nord for Bordeaux. Herfra kan du opleve en række ikoniske rødvine, der er lavet på Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Det er også disse druer, der er trioen bag den berømte blanding, som meget Bordeaux vin bliver lavet på. Du kan med fordel vælge Haut-Médoc vin, hvis du kigger efter:

  • En anerkendt Bordeaux vin
  • Moderat syrlighed
  • Alkolholrig rødvin
  • Rødvin i ypperlig kvalitet

Er du en rigtig vinentusiast, kender du måske allerede rigeligt til, hvad Haut-Médoc har at byde på. Disse vine har godt lagringspotentiale, og noget af den bedste vin herfra er lagret i op til femten år. Du bør dog være opmærksom på forskellen Haut-Médoc AOC og Médoc AOC, der begge er mindre afgrænsede dele i det større Médoc område. Læs med videre om forskellen på disse to varianter.

Forskellen på Haut-Médoc AOC og Médoc AOC

Vi gør vores bedste for at orientere dig om disse to ret så identiske, men alligevel forskellige betegnelser. Du kan nemt komme til at forveksle Haut-Médoc AOC og Médoc AOC med hinanden. Haut-Médoc AOC bliver af mange betegnet som at være en del bedre end Médoc AOC, og herfra kan du få nogle af de mere eftertragtede vine, som udvikler en mere kompleks smag over tid. De kan også potentielt have videresalgsværdi. 

Er du en mere almindelig vindrikker, er Médoc AOC til gengæld en mere lettilgængelig variant, som kan give dig en rig smagsoplevelse for pengene. Médoc AOC har heller ikke det samme lagringspotentiale, og du kan derfor sagtens nyde vinen ung. Der er som sagt meget at holde styr på. Bilka.dk kan hjælpe dig igennem den store og komplekse verden af vin med vores store vinguide