Saint-Émilion Grand Cru

Er du til Bordeaux vine og dejlig Merlot, er Saint Emilion Grand Cru vine værd at prøve. Hos Bilka.dk har du chancen for at prøve en nydelig rødvin fra St. Emilion. Smag på vores udsøgte udvalg af Saint Emilion Grand Cru og vælg din vin herunder.

Derfor bør du ikke misse Saint Emilion Grand Cru

Saint Emilion Grand Cru vin er særlige vine fra St. Emilion på den østlige bredde af Dordogne floden i Bordeaux. Området udgør en vigtig del af de berømte Bordeaux vine. Er du til masser af fylde og flotte balancer, er disse vine måske noget for dig. Vi kan anbefale Saint Emilion Grand Cru vin til dig, hvis din vintørst hungrer efter: 

  • Vin med blød tekstur
  • Frugtig aromaer
  • Mørk og fyldig rødvin

Saint Emilion er typisk baseret på Merlot druen, hvilket er med til at give dig en blød rødvin. Helt præcist betyder det, at vinens fremtoning af tannin ikke er særligt udpræget. Du vil derfor få en vin, der hverken er særlig bitter eller giver en tør fornemmelse i din mund. Da Bordeaux vine ofte er en blanding af flere druer, kan din vin blandt andet også indeholde Cabernet Franc, der bidrager med mere syrlighed og struktur.

Lær mere om Saint Emilion Grand Cru

Når en fransk vin bliver kaldt for Grand Cru, kan du generelt regne med, at vinen er i høj kvalitet og er underlagt bestemte krav. Dette er nemlig en høj kvalitetsstandard blandt franske vine. Bordeaux er dog lidt særlige her, da de også har deres egen adskilte Grand Cru Classé og Premier Grand Cru Classé.

Leder du efter tips til servering af din Saint Emilion Grand Cru? Du kan nyde din vin til rødt kød eller en saftig steg fra ovnen. Da vinen ikke er særligt krydret, bør du undgå kraftige retter og retter, der er domineret af intense krydderier. Du kan også holde det simpelt og nyde det til lidt mildere oste eller til den hyggelige stund. Du kan se flere tips til servering i vores guide til at vælge den rigtige rødvin.