Tøj med 20-100% økologisk bomuld

Se vores tøj med økologisk bomuld her på siden og forelsk dig i de smukke styles.

Størrelsesguides

Er du i tvivl om størrelsen på vores tøj? På denne side kan du få hjælp og vejledning til, hvordan du måler dig selv og finder den rigtige størrelse. Du finder guides til sko, bukser osv. til både mænd, kvinder og børn.

Hvad er økologisk tøj

For at et stykke tøj kan kaldes økologisk, skal det fremstilles af økologiske naturmaterialer. Økologiske naturmaterialer kan eksempelvis være bomuld eller uld. For at kunne producere økologiske tekstiler, er der en række krav, som landbruget skal overholde, når det kommer til dyrkningen og fremstillingen. Økologisk tøj fremstilles uden pesticider i dyrkningen. 

Mærker som GOTS (Global Organic Textile Standard) stiller krav til produktionen. GOTS stiller krav til, hvordan materialerne bliver behandlet under farvning og tryk. Derfor er dette mærke også en af de mest dominerende ordninger, der findes indenfor økologisk tøj.

 

Hvorfor købe tøj lavet af økologisk bomuld?

Økologisk bomuld er, som ordet så fint beskriver, bomuld der dyrkes økologisk. Det betyder, at bomulden er dyrket uden brug af skadelige pesticider, sprøjtegift og kunstgødning.