Uhyggelig halloween

Når vi rammer oktober, kommer den uhyggelige halloween tid. Mange af traditionerne ved halloween stammer fra USA, hvor hjem og butikker pyntes uhyggeligt, og børn klæder sig ud. I Danmark forbinder mange efterårsferien med halloween, hvor vi bl.a. hygger os med udskæring af græskarlygter. Børn klæder sig ud som skeletter, spøgelser, hekse og uhyrer, og går fra dør til dør, for at skræmme sig til lidt slik. Gå på opdagelse i vores udvalg af kostumer og pynt, og køb ind til halloween på Bilka.dk i dag.

Halloweenfest inspiration

Hold en halloweenfest for børn eller voksne! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil holde en uhyggelig fest for vennerne eller familien. Du kan bl.a. finde halloween opskrifter og skabeloner til græskarudskæring.

Hvad er halloween?

Halloween er en gammel keltisk skik, der fejrede en veloverstået høstsæson, og at man nu gik en mørkere tid i møde. Efter sigende var det også denne aften, at de døde færdedes blandt de levende. Derfor var det nødvendigt at skabe lygter ud af blandt andet græskar. Senere hen tog kirken denne skik til sig og blev til det, vi i dag kender som allehelgensaften. Halloween er faktisk en sammentrækning af ordene "All Hallows Eve", som oversat bliver til allehelgensaften.

Hvornår er det halloween?

Halloween fejres altid den 31. oktober, hvor den første søndag i november kaldes for allehelgensdag. På allehelgensdag markeres dagen med gudstjeneste, hvor der typisk tændes lys. Her fejrer du troens forbilleder og mindes de døde. De fleste forbinder dog halloween som aftenen med udklædning samt slik og ballade.
 

Halloween - en dag fyldt med slik og ballade

Der er mange måder at fejre halloween på. Mange børn går fra dør til dør, hvor de enten får slik, ellers laver de ballade. Derfor er mange hjem også fyldt med slik og godter, som de kan dele ud til de raslende børn. Her kan du nå at indsamle meget slik, som du kan nyde selv eller dele med din familie. De fleste vælger også at udklæde sig i uhyggelige kostumer såsom heks, vampyr, spøgelse og meget mere. 

Det er en tid, hvor du kan være kreativ og finde din barnlige sjæl frem. På Bilka.dk finder du både pynt til dit hjem samt kostumer til børn, så de kan klæde sig ud. Pynt dit hjem op til en festlig tid fyldt med uhygge, slik og ikke mindst ballade. Nyd denne aften, for den kommer kun én gang om året.

Bestil alt til halloween på Bilka.dk

Det gode ved Bilka.dk er, at du kan købe alt, hvad du skal bruge ét sted. Så slipper du nemt for besværet og kan blot nyde dagen. I vores halloween sortiment finder du alt, hvad hjertet kan begære til fejring af halloween. Husk også at købe rigeligt med slik til alle de raslende børn, ellers kommer der ballade. Gå på opdagelse i vores udvalg, og køb ind til halloween allerede i dag på Bilka.dk.