Festlige indslag til brylluppet
Festlige indslag til brylluppet

Festlige indslag til ethvert bryllup

Alt behøver ikke at være formelt og romantisk til et bryllup; der skal også være plads til lidt sjov og spas. Det er netop her, at de sjove og festlige indslag kommer ind i billedet. Vi giver dig inspiration til underholdning til bryllup!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om underholdning til bryllup

 

Der findes rigtig mange gode indslag til bryllup, heriblandt ryg mod ryg og par quizzen. Du kan evt. gå sammen med et par af brudeparrets venner eller familiemedlemmer, hvis du ikke kan komme på nogle festlige indslag. Alternativt kan du læse denne guide, som er propfyldt med gode forslag.

 

Skal du planlægge underholdning til bryllup?

Er det dig, der skal være den helt store planlægger af underholdning til bryllup? Det kan virke som en svær opgave at finde på et indslag til bryllup, der falder i alles smag. Heldigvis kan du finde masser af inspiration til underholdning i denne guide.

Underholdning til bryllup kan være både sjovt, underholdende og kærligt, og det kan godt være alle tre ting på samme tid. Her på siden kan du få inspiration til festlige indslag til brylluppet, der helt sikkert vil sikre god stemning blandt gæster og brudepar. 

 

 

Indslag til bryllup

Nedenfor har vi samlet 6 gode bud på, hvad du kan lave af indslag til brylluppet. Der er både bryllupslege, men også indslag, der måske ikke minder så meget om underholdning, men som er indslag, der handler om at samle gode minder til brudeparret.

Du kan bruge idéerne som de er eller du kan bruge dem som inspiration til, hvad du kan arrangere som indslag til bryllup. Uanset hvad du vælger, skal det nok blive en sand fornøjelse.

 

1. Ryg mod ryg

Ryg mod ryg er et klassisk indslag til et bryllup, men også et, der nemt får lattermusklerne i gang hos både brudeparret og gæsterne. Det er nemlig sjovt, ærligt og ikke mindst kærligt.

Bruden og gommen skal sidde på hver sin stol med ryggen mod hinanden. De får begge udleveret et rødt og et blåt kort, der repræsenterer hhv. hende og ham. Det kan også være en herresko og en damesko.

De bliver derefter stillet en række spørgsmål, der handler om, hvor godt de kender hinanden - og her kommer deres sande holdning til udtryk.

 

Ryg mod ryg spørgsmål: Bryllup

Spørgsmålene kan for eksempel være:  

 • Hvem står først op om morgenen?
 • Hvem roder mest?
 • Hvem fik sidst en fartbøde?
 • Hvem er bedst til at lave mad?
 • Hvem drikker mest gin?


Brudeparret skal nu hver især – uden at se på hinanden – løfte det kort eller den sko i vejret, de mener, er svaret på spørgsmålet.

Skriv den bedste bryllupstale

Måske skal du holde en bryllupstale i forlængelse af underholdningen? Så er du kommet til det rette sted. Vi hjælper dig med at skrive og holde den bedste bryllupstale - uanset om du er den ene del af brudeparret eller du er gæst.

2. Par quiz

Inden brylluppet - eksempelvis til polterabenden - skal bruden og gommen svare på en række spørgsmål om hinanden for at se, hvor godt de kender hinanden. De skal naturligvis også svare på spørgsmålene om sig selv, så I har facitlisten. 

Til quizzen kan I fx bruge nedenstående spørgsmål som I kan rette til efter brudeparret:

 • Hvilken er brudens/gommens yndlingsbog?
 • Hvilken musik kan bruden/gommen bedst lide?
 • Hvad er brudens/gommens yndlingsserie?
 • Hvad er brudens yndlingsblomst?
 • Hvilket fodboldhold holder gommen/bruden med?
 • Har bruden/gommen nogensinde gået til ridning/håndbold/fodbold/karate..?
 • Hvilken er bruden/gommens yndlingsdrink?
 • Hvordan drikker bruden/gommen sin kaffe?
 • Hvad er brudens/gommens livret?
 • Hvad er brudens/gommens yndlingsfilm?
 • Hvilken er brudens/gommens drømmebil?
 • Hvor vil bruden/gommen gerne rejse hen?
 • Hvilken sport kan bruden/gommen ikke klare at se?


 

3. Fælles maleri

At bede gæsterne om at skabe et fælles maleri i løbet af dagen, aftenen og natten er et fint og meget personligt minde, som brudeparret kan glæde sig over i mange år fremover.

Det er også en sjov aktivitet for gæsterne, der kan samle dem på kryds og tværs og starte nye samtaler. Og så er det frem for alt nemt. 

Alt du skal sørge for er:

 • Et lærred i en passende størrelse
 • Maling. Vælg eventuelt kun farver, som du ved vil passe ind i brudeparrets hjem, så maleriet kan bruges derhjemme.
 • Pensler.


Gæsterne maler herefter på skift lidt på maleriet. Skal det være ekstra fint, kan du efterfølgende få en kunstner til at gøre det færdigt  – så længe personligheden i det ikke forsvinder.

Talerække: Bryllup

Bryllupsunderholdningen skal også passe ind i talerækkefølgen, så der er styr på, hvornår der skal ske hvad. Vi giver dig et overblik over talerækkefølgen til et bryllup, så du er klar til at styre slagets gang, når det er tid til din underholdning eller tale.

4. Hvem kender brudeparret bedst?

Med de mange taler, der ofte er til et bryllup, kan det være en rigtig god idé med en omgang underholdning, der får gæsterne op af stolene og ud på gulvet.

’Hvem kender brudeparret bedst?’ går i al sin enkelthed ud på, at to personer stiller sig med henholdsvis et ja- og et nej-skilt. Der bliver nu stillet spørgsmål eller fortalt små historier, der handler om brudeparret, og gæsterne skal vurdere, om der skal svares ja eller nej til udsagnet. 

Spørg gerne brudeparret om gode idéer til spørgsmålene, så I får gode spørgsmål ud fra deres egne oplevelser. Spørgsmål til legen kunne fx være:

 • Er det rigtigt, at gommen engang måtte køre på én ski ned af pisterne i St. Anton?
 • Har bruden nogensinde spist østers?
 • Er det sandt, at brudeparret har flere end 10 forskellige slags gin stående i barskabet derhjemme? 
 • Kyssede brudeparret hinanden på deres første date?


Ved hvert spørgsmål stiller gæsterne sig ud for det svar, de mener, er rigtigt. Brudeparret skal selv give svaret på spørgsmålet og eventuelt knytte yderligere forklaring til historien.

Har man som gæst svaret forkert på spørgsmålet, forlader man gulvet og sætter sig tilbage på sin plads. Legen fortsætter, indtil den person, der kender brudeparret bedst, er fundet.

 

5. Æske med kærlige hilsner

Det er en sød tradition at samle små hilsner fra gæsterne i en æske, brudeparret først må åbne på deres 1-års bryllupsdag. Del små sedler eller kort ud, som gæsterne kan skrive en hilsen eller et ønske for fremtiden på. Det kan også være et løfte om en flaske champagne på årsdagen.

Når gæsterne har afleveret deres hilsen i æsken, ’forsegles’ den – fx med et smukt bånd eller med søm (hvis det er en trækasse) – og overdrages til brudeparret. Æsken skal gemmes til deres 1 års bryllupsdag.

Først dér må de må åbne den og læse alle de kærlige hilsner som et skønt minde om en fantastisk dag. Det er en god måde at samle små personlige hilsner til brudeparret på, og det vil helt sikkert glæde brudeparret at læse kortene.

 

6. Ønskeballoner

Det er et smukt og meget stemningfuldt syn, når mange balloner stiger til himlen i aftenskumringen. Bed alle gæster skrive et ønske for brudeparrets fremtid på et lille stykke papir og kom sedlerne i hver sin ballon, der fyldes med helium.

Når alle balloner er klar, stiller gæsterne sig i en cirkel omkring brudeparret ude i det fri og slipper på samme tid ballonerne. For at gøre det ekstra højtideligt og fint kan du eventuelt stille fakler eller lanterner omkring brudeparret.