ideer og inspiration til bryllupstalen
ideer og inspiration til bryllupstalen

Skriv den bedste bryllupstale

Der findes ikke en egentlig definition på den bedste bryllupstale, men de fleste kan nikke genkendende til, at en bryllupstale helst skal være både personlig, romantisk og humoristisk på en og samme tid.

Det gælder på alle mulige måder om at holde tungen lige i munden, når man skal skrive en tale til et bryllup, da bryllupstaler adskiller sig fra andre festtaler. Netop dét at skrive og holde en god bryllupstale er noget, vi vil gøre dig meget klogere på i denne guide.

 

Mangler du ideer til at skrive din bryllupstale?

Vi har samlet en række gode råd, så du kan komme godt i gang med at skrive din tale. Derudover kan du finde 7 sikre tips til at holde den perfekte tale på selve dagen.  

Bryllupstalen er for mange en svær størrelse, for hvad er det lige, du skal sige, når du står der med alle gæsters øjne rettet mod dig? Vi har samlet et par gode råd til forberedelsen og afviklingen af bryllupstalen

Sådan kommer du i gang

Hvordan er det nu lige, du kommer i gang med at skrive bryllupstalen? Et godt råd er, at du brainstormer løbende, når du laver hverdagens ærinder såsom indkøb eller rengøring. 
Tænk over, hvad der gør bruden eller brudgommen speciel, hvilke karaktertræk vedkommende har, og hvad jeres forhold er til hinanden. Når du kommer på noget, så skriv det på en lille seddel eller på mobilen, så du ikke glemmer dine tanker og ideer. 

Brainstorm

Før du skriver din tale, så er det en god ide at lave en brainstorm, så du visuelt får alle ideer på bordet. Det gør det også nemmere at holde overblik over mulige emner, som du vil fokusere på i talen. Husk at inddrag de ideer, som du har noteret ned på mobilen eller små sedler. 

Det kan din bryllupstale handle om

Bryllupstalens indhold, stil og tone varierer naturligvis alt efter, om du skal er brud/brudgom eller gæst. 
Hvis du er brud eller brudgom, så tag udgangspunkt i de ting, som gør din ægtefælle speciel. Hvad faldt du for, og hvad værdsætter du mest ved personen. Det er vigtigt at have for øje, at talen er en kærlighedserklæring. 
Dog er det helt legitimt at bruge humor – men gør det med måde. Du kan eventuelt snakke om, hvad vedkommende måske ikke er så god til på en sød og sjov måde, men at du trods dette stadig elsker din nykårede ægtefælle. 

 

Hvis du er gæst, så introducer dig i starten. Det er ikke sikkert, at alle ved, hvem du er. Tag udgangspunkt i din relation til ægteparret og de gode minder eller oplevelser, som I har sammen. Du kan også fokusere på, hvorfor ægteparret passer godt sammen. 
Er din relation mest til enten brud eller brudgom, så er det helt okay at tage udgangspunkt i det forhold og fortælle om, hvordan den nye ægtefælle har ændret personen til det bedre og på hvilke punkter. 

7 sikre tips til en god tale

 1. Tænk over, hvad din pointe er – uden en rød tråd risikerer du, at talen bliver rodet
   
 2. Vær personlig, men ikke intim – husk, der ofte er flere generationer med til et bryllup
   
 3. Humor er tilladt, men ikke hvis det bliver for plat. Det er en god idé at bruge humor, men kombiner det med noget seriøst. Det dulmer også på nerverne, hvis du har fået de andre gæster til at grine.
   
 4. Tag rekvisitter med, hvis det giver mening – de kan fungere som ’huskekort’, ligesom det kan dæmpe nervøsiteten at stå med noget i hånden
   
 5. Tillægsord skal ikke stå alene – forklar gerne med en historie, hvorfor en person eksempelvis er kærlig, omsorgsfuld, humoristisk, etc. 
   
 6. Sørg for at stå, så alle kan se og høre dig
   
 7. Vigtigst af alt: Hold en generalprøve – her kan du for alvor vurdere, om din tale fungerer

Idéer til brylluppet