ideer og inspiration til bryllupstalen
ideer og inspiration til bryllupstalen

Skriv den bedste bryllupstale

Der findes ikke en egentlig definition på den bedste bryllupstale, men de fleste kan nikke genkendende til, at en bryllupstale helst skal være både personlig, romantisk og humoristisk på en og samme tid.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til bryllupstale

 

Det gælder på alle mulige måder om at holde tungen lige i munden, når man skal skrive en tale til et bryllup, da bryllupstaler adskiller sig fra andre festtaler. Netop dét at skrive og holde en god bryllupstale er noget, vi vil gøre dig meget klogere på i denne guide.

Festlige indslag til ethvert bryllup

Er du ikke den store taler? Så frygt ikke. Du behøver nemlig ikke holde en tale. Du kan også arrangere et festligt indslag i form af noget underholdning til brylluppet. Vi giver dig gode idéer til bryllupsvenlige indslag, så I kan sætte gang i festen.

Mangler du ideer til din bryllupstale?

Vi har samlet en række gode råd, så du kan komme godt i gang med at skrive din tale. Derudover kan du finde 7 sikre tips til at holde den perfekte tale på selve dagen.  

Bryllupstalen er for mange en svær størrelse, for hvad er det lige, du skal sige, når du står der med alle gæsters øjne rettet mod dig? Vi har samlet et par gode råd til forberedelsen og afviklingen af bryllupstalen

 

Sådan kommer du i gang

Hvordan er det nu lige, du kommer i gang med at skrive bryllupstalen? Et godt råd er, at du brainstormer løbende, når du laver hverdagens ærinder såsom indkøb eller rengøring. Tænk fx over:

  • Hvad gør bruden eller brudgommen speciel? 
  • Hvilke karaktertræk har vedkommende?
  • Hvad og hvordan er jeres forhold til hinanden? 


Når du kommer på noget, så skriv det på en lille seddel eller på mobilen, så du ikke glemmer dine tanker og ideer. Skriv også gerne sjove anekdoter ned, når de sker, så du kan bruge dem i din tale.

 

Brainstorm idéer til bryllupstale

Før du skriver din tale, er det en god ide at lave en brainstorm, så du visuelt får alle ideer på bordet. Det gør det også nemmere at holde overblik over mulige emner, som du vil fokusere på i talen. Husk at inddrage de ideer, som du har noteret ned på mobilen eller små sedler. 

 

 

Hvad skal en bryllupstale indeholde?

Bryllupstalens indhold, stil og tone varierer naturligvis alt efter, om du er brud/brudgom eller gæst. Det er generelt vigtigt at overveje din relation til brudeparret, så du kan finde ud af, hvad du skal inddrage i din tale.

 

Bryllupstale til bruden eller gommen

Hvis du er brud eller brudgom, så tag udgangspunkt i de ting, som gør din ægtefælle speciel. Hvad faldt du for, og hvad værdsætter du mest ved personen? Det er vigtigt at have for øje, at talen er en kærlighedserklæring. 

Dog er det helt legitimt at bruge humor – men gør det med måde. Du kan eventuelt snakke om, hvad vedkommende måske ikke er så god til på en sød og sjov måde, men at du trods dette stadig elsker din nykårede ægtefælle. 

 

Bryllupstale til brudeparret

Hvis du er gæst, så introducer dig i starten. Det er ikke sikkert, at alle ved, hvem du er. Tag udgangspunkt i din relation til ægteparret og de gode minder eller oplevelser, som I har sammen. Du kan også fokusere på, hvorfor ægteparret passer godt sammen. 

Er din relation mest til enten brud eller brudgom, så er det helt okay at tage udgangspunkt i det forhold og fortælle om, hvordan den nye ægtefælle har ændret personen til det bedre og på hvilke punkter. 

 

 

7 sikre tips til en god bryllupstale

  1. Tænk over, hvad din pointe er – uden en rød tråd risikerer du, at talen bliver rodet.
  2. Vær personlig, men ikke intim – husk, at der ofte er flere generationer med til et bryllup.
  3. Humor er tilladt, men alt med måde. Det er en god idé at bruge humor, men kombinér det med noget seriøst. Det dulmer også nerverne, hvis du har fået de andre gæster til at grine.
  4. Tag rekvisitter med, hvis det giver mening – de kan fungere som ’huskekort’, ligesom det kan dæmpe nervøsiteten at stå med noget i hånden.
  5. Tillægsord skal ikke stå alene – forklar gerne med en historie, hvorfor en person eksempelvis er kærlig, omsorgsfuld, humoristisk, etc. 
  6. Sørg for at stå, så alle kan se og høre dig.
  7. Vigtigst af alt: Hold en generalprøve – her kan du for alvor vurdere, om din tale fungerer.