Sådan vælger du den bedste robotstøvsuger

Hvilken robotstøvsuger passer bedst til dine behov?

Det kan være svært at vælge den bedste robotstøvsuger til lige netop dine behov. Der er mange robotstøvsugere at vælge imellem, og de har hver især en række kvaliteter og funktioner. Inden du vælger din nye robotstøvsuger, er der derfor nogle overvejelser, som du bør gøre dig.

I denne guide hjælper vi dig med at blive klogere på, hvad du skal se efter, når du skal vælge en ny robotstøvsuger til dit hjem. Vi giver dig også nogle konkrete bud på de bedste robotstøvsugere til forskellige behov baseret på uafhængige test af robotstøvsugere. 
 

Tips til at vælge den bedste robotstøvsuger

Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du vælger den bedste robotstøvsuger, der passer til dine behov. Desuden giver vi dig også nogle bud på en række af de bedste robotstøvsugere baseret på en uafhængig bedst i test-undersøgelse foretaget af Forbrugsguiden.

Nogle af de ting, som du bør overveje, inden du køber en robotstøvsuger er blandt andet: 

  • Sugeevne: Vælg en robotstøvsuger med en god sugeevne. Dette er særligt vigtigt, hvis du har kæledyr i hjemmet. 
  • Batterilevetid: Hvor stort et areal skal robotten dække på én tur? Og kan den selv køre tilbage til stationen, når den skal oplades? 
  • Funktionaliteter: Skal din nye robotstøvsuger kunne nogle helt særlige ting? Måske vaske gulvet? Eller kunne fjernstyres med din smartphone?

Populære produkter

Vælg en robotstøvsuger med god sugeevne 

Generelt har robotstøvsugere en ringere sugeevne end almindelige støvsugere. Dog er robotstøvsugerne med tiden blevet så gode, at de snildt kan klare hverdagsrengøringen. Det er dog altid en god idé at undersøge robotstøvsugerens sugeevne, når du skal vælge din nye robotstøvsuger. 

Har du børn eller husdyr i hjemmet, kan det være, at det er ekstra vigtigt for dig at have en robotstøvsuger med en god sugeevne. I den forbindelse er det også værd at undersøge, hvor god robotstøvsugeren er til at opsamle dyrehår og støvpartikler. 

iRobot Roomba i3+ er en robotstøvsuger, som klarer støvsugningen rigtig godt med sin 10x sugeevne og særlige gummibørster. Det gør den til en trofast rengøringshjælper til alle behov. Denne model kan desuden selv køre hen til ladestationen, når den er ved at løbe tør for batteri. 

De fleste robotstøvsugere fra iRobot er desuden udstyret med den smarte Dirt Detect-teknologi, som betyder, at den kan fokusere ekstra på de steder, hvor der er mest beskidt. 
 

Robotstøvsuger med gulvvask 

Har du behov for både støvsugning og moppefunktion? Så slipper du for at støvsuge og vaske gulv - det er smart! En robotstøvsuger med gulvvask er den komplette løsning til et rent hjem. Lad robotstøvsugeren støvsuge og vaske mens du er væk, og kom hjem til et skinnende rent hjem. 

Med en robotstøvsuger med moppefunktion er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at fylde rent vand på, når den har kørt. Samtidig kan du passende tømme støvbeholderen. Gør det til en god vane, og så tager det heldigvis kun et par minutter. Det er noget kortere tid, end det tager at støvsuge og vaske gulv i et helt hjem. 

Du finder flere gode bud på robotstøvsugere med moppefunktion på Bilka.dk. Blandt andet er Xiaomi Mi Mop 2 og Samsung VR5000RM to gode bud til dig, der ønsker en robotstøvsuger og gulvvasker i én. 
 

Dørtrin og andre forhindringer for robotstøvsugeren

Langt de fleste moderne robotstøvsugere kan styre uden om trapper, men der er forskel på, hvor gode de er til at navigere uden om møbler, vægge og ledninger. Derudover er en robotstøvsuger og dørtrin ikke altid bedste venner. Små dørtrin på op til 1 cm kan de fleste robotstøvsugere snildt klare, men større dørtrin kan være en udfordring.

Derfor bør du overveje, hvordan det ser ud med dørtrin i dit hjem. Har du behov for at din robotstøvsuger kan overkomme større dørtrin? Eller måske ønsker du, at din robotstøvsuger kun skal gøre rent i en del af huset, og derfor er dørtrin ikke et problem? 

Et af vores bud på et robotstøvsuger, der kan klare de fleste dørtrin, er iRobot Roomba i7150. Forbrugerguiden kårer den til den bedste robotstøvsuger til prisen, og fremhæver blandt andet den smarte kortlægnings-teknologi, som gør robotstøvsugeren kortlægger dit hus og lærer det at kende.
 

Kobl robotstøvsugeren til din smartphone

Det er muligt at finde robotstøvsugere, som kan fjernstyres med din smartphone. Langt de fleste robotstøvsugere fra iRobot kommer med denne mulighed. Det kan være en praktisk løsning, hvis du eksempelvis har glemt at sætte robotten i gang, inden du tog på arbejde. Via en smart app kan du nemt give din robotstøvsuger en ordre til at gøre rent, uanset hvor du befinder dig. 

Nogle robotstøvsugere kan også “lære dit hjem at kende”. Det betyder, at du for eksempel kan sætte den til kun at støvsuge køkkenet. Med fjernstyringen er det også muligt for dig selv at vælge, hvornår robotten skal gå i gang med rengøringen. 

Et godt bud på en robotstøvsuger med tilhørende app er for eksempel iRobot Roomba i6. Med iRobot HOME-appen kan du planlægge, hvor og hvornår robotten skal støvsuge. Så kan rengøringen blive klaret, mens du er væk. Desuden reagerer robotstøvsugere på stemmestyring, hvilket er en fed feature ved de nyere robotstøvsugere.