Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Få gode råd til at vælge en støvsuger, der passer til dine behov

Der er et utal af støvsugere på markedet, og det kan være svært at vælge. Derfor har vi lavet en guide, som forhåbentlig kan gøre dig lidt klogere på, hvilken støvsuger der passer bedst til dig. 

Inden du køber en ny støvsuger, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad du har brug for. Du kan blandt andet overveje størrelsen på dit hjem, dit behov for rengøring, børn og husdyr i hjemmet samt særlige krav til støvsugeren herunder støjniveau. 

Denne guide egner sig både til dig, der er på udkig efter en let støvsuger, som kan klare den daglige rengøring og til dig, der leder efter en mere kraftfuld støvsuger til den mere grundige rengøring. 

Støvsugere og tilbehør

På Bilka.dk finder du et stort udvalg af støvsugere og tilbehør. Der er en støvsuger til ethvert behov. Du finder blandt andet traditionelle støvsugere med pose, smarte ledningsfrie støvsugere og de populære robotstøvsugere.

Typer af støvsugere 

Der findes forskellige typer af støvsugere, og det kan være svært at beslutte, hvilken type du skal gå med. Vi har samlet et kort overblik over nogle af de forskellige støvsugere, som du kan finde på Bilka.dk. Du kan læse om egenskaber og fordele ved de forskellige typer nedenfor.
 

Støvsuger med pose

Støvsugere med pose er den traditionelle og velkendte form for støvsuger. Støvsugeren skal med jævne mellemrum have udskiftet støvsugerpose, som du nemt kan tilkøbe. Det er nemt og hygiejnisk at skifte støvsugerpose, og du undgår støv og snavs andre steder end i selve støvsugerposen. 

En støvsuger med pose er således et hygiejnisk valg, og du slipper samtidig for at rense støvsugerens filter jævnligt. Støvsugere med pose er desuden ofte udstyret med en kraftig motor og god sugeevne. Det gør dem velegnede til den grundige rengøring i hjemmet.
 


Poseløs støvsuger

Substitutten til den traditionelle støvsuger med pose er den poseløse støvsuger. Med en poseløs støvsuger slipper du for at købe nye støvsugerposer, da den slet ikke bruger støvsugerposer. 

En poseløs støvsuger er et godt valg, hvis dit hjem primært består af hårde gulve. Har du tæpper eller dyr, der fælder meget, er sugeevnen dog ofte bedre hos støvsugere med pose. En støvsuger uden pose skal stadig tømmes for skidt, og her kan det blive en snavset og uhygiejnisk omgang, hvis støvsugeren er fyldt med en masse dyrehår. 
 

Ledningsfri støvsuger

Den ledningsfrie støvsuger er blevet et hit blandt mange. Og det forstår vi godt. En ledningsfri støvsuger er perfekt til den hurtige og daglige rengøring. Den er nem at hive frem, fylder ikke ret meget og er altid klar til brug. De fleste kan både bruges til hårde gulve og tæpper, og nogle kan endda nemt laves til en lille håndstøvsuger, så den også kan tage krummerne på bordet. 

Du slipper desuden for at overveje aktionsradiussen på din støvsuger, hvilket er udtryk for hvor langt støvsugeren kan række fra stikkontakt til mundstykke. En ledningsfri støvsuger kører nemlig på batteri. Derfor bør du i stedet se på batteriets rækkevidde, inden du beslutter dig for at købe en batteridrevet støvsuger. Det er nemlig meget forskelligt fra model til model, hvor lang tid de kan køre på en opladning. 
 


Den smarte håndstøvsuger

Håndstøvsugeren er en perfekt hjælper i hverdagen. Den er helt perfekt, når der hurtigt og nemt skal fjernes krummer, skidt eller støv fra overflader og gulve. Håndstøvsugere er kompakte og kan nemt gemmes væk, når de ikke er i brug. De er ligeledes batteridrevne, og fungerer bedst til hurtig rengøring i ny og næ. 

En håndstøvsuger er også oplagt, når sofaen eller bilen trænger til en hurtig støvsugning. Håndstøvsugeren egner sig dog ikke til den grundige rengøring, og den bør ikke stå i stedet for en almindelig støvsuger, men den er perfekt som en hjælpende hånd i hverdagen. 
 

Robotstøvsuger 

Robotstøvsugeren er blevet den nye rengøringsassistent hos mange familier. På den måde kan du helt glemme rengøringen i hverdagen, da du altid vil komme hjem til et støvsuget hjem. Du kan nemlig sætte robotstøvsugeren til at gøre rent, mens du er på arbejde. 

En robotstøvsuger har dog ikke samme sugeevne som almindelige støvsugere, og derfor vil den ikke kunne sørge for den helt grundige rengøring. Den er dog en super god hjælper i hverdagen.

Der findes mange forskellige robotstøvsugere, og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, har vi lavet en guide med de bedste robotstøvsugere
 

Gå efter en støjsvag støvsuger 

Det er en god idé at vælge en støjsvag støvsuger med lav decibel værdi (db). Med en støjsvag støvsuger bliver støvsugningen mere behagelig, og du undgår samtidig at forstyrre resten af familien. Der findes heldigvis mange støvsugere på markedet, som er udviklet til at have et særligt lavt støjniveau.

På de enkelte produkter kan du læse, hvilken decibel værdi støvsugeren har. For en almindelig støvsuger vil decibel værdien typisk være omkring 78 db(A). For at en støvsuger kaldes støjsvag, skal den have en værdi på 68 db(A) eller derunder. Til sammenligning svarer 68 db(A) til lydniveauet for en almindelig samtale. Støjen fordobles for hver tredje decibel.
 

Hvilket mundstykke til en støvsuger skal du gå efter?

De fleste støvsugere leveres med et kombimundstykke, som kan indstilles til både hårde gulve og tæpper. Du får dog det mest optimale udbytte ved at have et mundstykke, der passer præcis til dine gulve. Der findes flere mundstykker til de fleste støvsugermodeller, så du kan kombinere dem, hvis det er nødvendigt.
 

Mundstykke til gulvtæpper

Har du gulvtæpper, er det motoriserede mundstykke med en roterende børste det bedste valg. Denne type mundstykke ryster tæppets overflade og løsner på den måde støv og snavs.
 

Mundstykke til trægulve

Hvis du har trægulve eller fliser, bør du vælge et mundstykke med bløde børster. De er effektive, og du undgår at lave mærker på dine gulve.
 

Mundstykke til parketgulve

Har du parketgulve, er det en god idé at vælge en støvsuger med et særligt parketmundstykke. Et parketmundstykke har hjul i hver side af mundstykket, og sikrer effektiv rengøring af dine hårde gulve. 

Populære produkter