Hvilken støvsuger passer til dine behov?

Få hjælp til at vælge en støvsuger, der egner sig til dit hjem

Alt afhængig af om du støvsuger hver dag eller én gang om ugen, så kan det være en god idé at vælge en støvsuger, som passer til dine behov.

 

Daglig rengøring

Støvsuger du dagligt og hurtigt over de mest nødvendige steder, skal du vælge en støvsuger, der er egnet til formålet. Daglig rengøring klares hurtigt med en ledningsfri håndstøvsuger eller en stickstøvsuger, som er nem at manøvre rundt og er klar til brug, lige hvor og når du har brug for det.

 

Ugentlig rengøring

Ugentlig rengøring klares nemt med en traditionel støvsuger grundet den kraftige motor-og sugeeffekt. De almindelige støvsugere fra 1400 watt har en kraftig effekt, sammenlignet med stick- og håndstøvsugere som ofte kun er på 30-40 watt.

 

Typer af støvsugere

Der findes en række forskellige støvsugere og det kan være svært at beslutte sig for, hvilken støvsuger man skal vælge. Her giver vi dig et lille overblik over det forskellige støvsugere du kan finde på Bilka.dk.

Støvsuger med pose

Det traditionelle og velkendte støvsuger. Støvsugeren kommer med poser, der er lette at skifte. Du slipper for at rense støvsugerens filter jævntligt og modellerne er nogle af de meste hygiejniske måder at samle støv.

Se vores støvsugere med pose.

 

Poseløse støvsugere

Slip for at skulle skifte pose med denne smarte model. Denne støvsuger er et super godt valg, hvis dit hjem primært består af glatte gulve. Har man tæpper eller dyr, der fælder meget, er sugeevnen dog ofte bedre hos støvsugere med pose.

Se vores støvsugere uden pose.

 

Ledningsfrie støvsugere

Den ledningsfrie støvsuger er perfekt til en hurtig rengøring. Støvsugeren fylder ikke meget, er altid klar til brug og kan derfor hurtigt findes frem. De kan både bruges til gulvet, men er også særdeles effektive til krummerne på bordet.

Se vores sortiment af ledningsfrie støvsugere.

 

Den smarte håndstøvsuger

Håndstøvsugeren er perfekt når der skal fjernes krummer, skidt eller støv. Modellerne er kompakte og kan let gemmes væk, når de ikke er i brug. Håndstøvsugeren er desuden super smart nå sofaen, bilen eller andet skal have en tur.

Se vores håndstøvsugere her.

 

Robotstøvsugeren - danskernes nye favorit

Du kan også vælge at investere i en robotstøvsuger. Der findes mange forskellige modeller og du kan læse mere om de smarte robotstøvsugere lige her.

Se vores sortiment af robotstøvsugere.

 

Centralstøvsugeren

Central støvsugeren er perfekt, hvis du ikke gider besværet med at slæbe en af de andre modeller rundt. Du slipper for ledninger og at have den med på tur.

Se vores udvalg af centralstøvsugere.

Tips til at vælge en støjsvag støvsuger

Vælg en støjsvag søvsuger med lav decibel, når du skal vælge model. Hvis du ikke har lyst til at forstyrre andre i husstanden, eller du bare gerne vil have muligheden for at tale i telefon imens du støvsuger, skal du vælge en støjsvag støvsuger med en lav decibelværdi.

Støvsugerens lydniveau måles i decibel og standarden er omkring 78 db(A). For at en støvsuger kaldes støjsvag, skal den have 68 db(A) eller derunder. Til sammenligning svarer 68 db(A) til lydniveauet for en almindelig samtale. Støjen fordobles for hver 3. decibel, så se godt efter værdierne, som er angivet under de enkelte produkter.

 

Vælg en støvsuger med en større aktionsradius

Udover støjniveauet kan afbrydelser i støvsugningen også være irriterende. Hvis størrelsen af dit hjem gør, at du ofte skal stoppe op og skifte stikkontakt under støvsugningen, kan du vælge en støvsuger med en større aktionsradius.

Aktionsradius er udtryk for, hvor langt din støvsuger kan række fra stikkontakten ud til mundstykket. Jo større aktionsradius, jo færre gange skal du skifte stikkontakt imens du støvsuger. Standarden er ca. 8-10 meter, så se efter aktionsradiussen under de enkelte produkter.

 

Hvilket mundstykke til støvsuger skal du gå efter?

De fleste støvsugere leveres med et kombimundstykke, som kan indstilles til både hårde gulve og tæpper. Du får dog det mest optimale udbytte ved at have et mundstykke, der passer præcis til dine gulve .

Mundstykke til gulvtæpper

Har du gulvtæpper, er det motoriserende mundstykke med en roterende børste bedst, da den ryster tæppets overflade og derved løsner støv og snavs.

Mundstykke til trægulve

Hvis du har trægulve eller fliser, bør du vælge et mundstykke med bløde børster. De er effektive og du undgår mærker på dine gulve.

Mundstykke til parketgulve

Har du parket-gulve, er det en god idé at vælge en støvsuger med parket-mundstykke. Et parketmundstykke har hjul i hver side af mundstykket, og sikrer effektiv rengøring af dine hårde gulve. Der findes flere mundstykker til de fleste modeller, således du kan kombinere dem, hvis det er nødvendigt.