Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Det skal du være opmærksom på, når du skal købe en robotstøvsuger

Skal en robotstøvsuger gøre arbejdet for dig? Men har du svært ved at vælge den rette? I denne guide har vi samlet en masse gode råd til, hvordan du vælger den bedste robotstøvsuger til dit hjem. 

Et rent og ryddeligt hjem giver god ro i maven. I en travl hverdag med mange gøremål er det dog ikke altid, at rengøringen står øverst på to do-listen. Og det er måske sjældent lysten, der driver en til at svinge støvsugeren og gulvmoppen.

Det er lige præcis her, at robotstøvsugeren kommer ind i billedet. Din helt egen personlige rengøringsassistent. Med en robotstøvsuger er det slut med at bruge tid og energi på at støvsuge hele huset. Lad robotten gøre arbejdet, mens du laver de ting, som du har mere lyst til. 
 

En robotstøvsuger er din intelligente ven

Når det handler om robotter og rengøring, er der ét særligt spørgsmål, der ofte går igen: Hvilken robotstøvsuger skal man vælge? Med udfordringer som både dørtrin og hundehår kan det nemlig være lidt af en jungle at finde den helt rigtige robotstøvsuger. Generelt bør du tænke over:

  • Gulv og terræn: Har du mange forhindringer som trapper og kanter?
  • Tid: Hvornår og hvor ofte skal din robotstøvsuger gøre rent?
  • Grundigt arbejde: Har du særlige krav til overflade og gulvvask?

 

Det vigtigste er, at din robotstøvsuger er god til at støvsuge krummer, hundehår og forcere dørtrin. Også selvom du ikke har en hund. En god sugeevne er nemlig alfa og omega. Ligeledes bør din robotstøvsuger være god til at køre rundt om stole, borde og undgå trapper. Kig derfor efter en robotstøvsuger med sensorer, gode børster, høj sugeevne og evt. timer-funktion.

Blandt andet er robotstøvsugerne fra iRobot særligt velegnede til hjem med dørtrin, da de ofte klarer udfordringer på op til to centimeter. Hvis dine dørtrin er højere end dette, kan en løsning måske være at købe små dørtrinsramper, så robotstøvsugeren kan passere uden problemer.

Har du behov for at få et fingerpeg til valg af mærker eller modeller? Vi har lavet en guide med anbefalinger til de bedste robotstøvsugere til forskellige behov og krav.
 

Robotstøvsuger til dørtrin

Har du dørtrin i dit hjem, skal din nye robotstøvsuger selvfølgelig også kunne køre over dem. De fleste moderne robotstøvsugere kan sagtens køre over dørtrin på omkring to centimeter, men det er værd at være opmærksom på. Du bør gå efter en model, der er beskrevet som god til at komme uden om forhindringer, og som samtidig er god til at komme ind langs kanter og hjørner. 

Nogle robotstøvsugere er udstyret med smarte sensorer, der leder robotten under og rundt om møbler og andre forhindringer, så gulvene bliver rengjort grundigt. Skal det være ekstra luksuriøst? Gå efter en robotstøvsuger med laser eller kamera, som kan kortlægge dine rum. På den måde bliver robotstøvsugeren ekspert i at gøre lige netop dit hjem rent. 
 

Robotstøvsuger til hundehår

Det absolut vigtigste punkt, for at afgøre om robotten er god til hundehår, er sugeevne. Derudover skal din robotstøvsuger kunne komme rundt i hjørnerne og have et godt børstehoved. På den måde sikrer du, at mængden af hundehår bliver holdt på et minimum. 

Kig for eksempel efter en robotstøvsuger med et godt børstehoved, sensorer og ekstra sugeevne til at opfange støv, smuds og dyrehår. Nogle robotstøvsugere har også en særlig funktion, som gør, at den er ekstra grundig de steder, hvor der er mest beskidt. Det kan være en fordel, hvis du bor i et hjem med dyr. 

Populære robotstøvsugere