Hvilken robotstøvsuger skal man vælge?

Skal en robotstøvsuger gøre arbejdet for dig? Men har du svært ved at vælge den rette? Vi har flere effektive robotstøvsugere, som kan fjerne hundehår, vaske gulv og klare dørtrin. Læs vores gode guide herunder og find den bedste robotstøvsuger til dit behov.

 

En robotstøvsuger er din intelligente ven

Når det handler om robotter og rengøring, er der ét særligt spørgsmål, der ofte går igen: Hvilken robotstøvsuger skal man vælge? Med udfordringer som både dørtrin og hundehår kan det nemlig være lidt af en jungle at finde den helt rigtige robotstøvsuger. Generelt bør du tænke over:

  • Gulv og terræn: Har du mange forhindringer som trapper og kanter?
  • Mængde af tid: Hvornår skal din robotstøvsuger gøre rent?
  • Grundigt arbejde: Har du særlige krav til overflade og gulvvask?

 

Det vigtigste er, at din robotstøvsuger er god til at støvsuge krummer, hundehår og forcere dørtrin. Også selvom du ikke har en hund. Ligeledes bør din robotstøvsuger være god til at køre rundt om stole, borde og undgå trapper. Kig derfor efter en robotstøvsuger med sensorer, gode børster, høj sugeevne og evt. timer-funktion.

Hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger, der er særdeles god til hundehår, så anbefaler vi bl.a. vores Neato Botvac D6, iRobot Roomba i7150 eller vores iRobot Roomba 975. Disse støvsugere er særdeles effektive til at håndtere de fine hår fra kæledyr. Både i7150 og 975 modellen kan også bruges i et hjem med dørtrin, da de klarer udfordringer op til 2,0cm. Vores Roborock S5 Max er også godt til at håndtere de små stigninger, som dørtrinene er.

 

Har du behov for at få et fingerpeg til valg af mærker eller modeller? Læs vores guide til at finde den bedste robotstøvsuger. Husk, at på Bilka.dk har du ubegrænset returret.

Robotstøvsuger til dørtrin

Har du dørtrin i dit hjem, er det træls, hvis din robotstøvsuger ikke kan køre over dem. Dog kan de fleste moderne robotstøvsugere sagtens køre over dørtrin på to centimeter. Se efter en model, der er beskrevet som god til at støvsuge langs kanter og i hjørner.

 

For eksempel har iRobot designet robotstøvsugere med smarte sensorer. De leder robotten under og rundt om møbler samt vægge og døre, så dine gulve bliver rengjort grundigt. Skal det være ekstra luksuriøst? Gå efter en robotstøvsuger med laser eller kamera til at kortlægge rummet.

 

Robotstøvsuger til hundehår

Det absolut vigtigste punkt, for at afgøre om robotten er god til hundehår, er sugeevne. Derudover skal din robotstøvsuger kunne komme rundt om hjørnerne og have et godt børstehoved. På den måde sikrer du, at mængden af hundehår bliver holdt på et minimum. 

 

Kig for eksempel efter en robotstøvsuger med godt børstehoved, sensorer og ekstra sugeevne til at opfange støv, smuds og dyrehår. Smarte sensorer fortæller robotten, hvor den skal gøre en ekstra indsats. Det kan for eksempel være de områder, hvor din hund ofte ligger og sover.