Få et rent indeklima med en affugter, luftfugter eller luftrenser
Få et rent indeklima med en affugter, luftfugter eller luftrenser

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt for hele familiens trivsel og helbred. Der kan være mange årsager til et dårligt indeklima, som du kan gøre noget for at afhjælpe. Bilka.dk har alle maskinerne, så du kan komme hurtigt i gang med at få et bedre indeklima.

Kategorier

Indeklimaet har stor betydning for familiens trivsel og helbred

Dit og din families fysiske helbred er i høj grad påvirket af det indeklima, som I har i hjemmet. Ens hjem er formentlig dét sted, hvor man bruger allermest tid. Derfor har den luft, som I indånder og lever i, stor betydning for jeres velvære.

Har I problemer med:

  • Utilpashed
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Irritation af slimhinder i øjne, næse og luftveje

 

Dette er nogle af de første tegn på, at I måske har et dårligt indeklima. På længere sigt kan et dårligt indeklima føre til hjertekarsygdomme og muligvis kræft.

Derfor er det yderst vigtigt, at have nogle gode daglige vaner til at forbedre dit indeklima. For der er faktisk ting, du kan gøre for at forbedre indeklimaet samt flere ting, som du kan have fokus på. Her på siden finder du råd og vejledning, som kan hjælpe dig til et bedre indeklima.

Kom fugt og skimmelsvamp i kælderen i forkøbet med en affugter fra f.eks Wood's. En vandskade er den perfekte grobund for skimmelsvamp. Er familien ramt af allergi og astma? Så er en luftrenser, som samtidig fjerner andre skadelige partikler fra f.eks. bil- og mados, en god idé. Har du irriterede og tørre øjne, læber og hænder, er luften i din bolig måske for tør. Det vil en luftbefugter sætte en stopper for.

Få desuden også råd og vejledning ved at se vores indeklima guides ovenfor på Bilka.dk.

 

Stort udvalg af produkter, som kan forbedre dit indeklima

Du kan også komme ud for overraskende ting, som eksempelvis en vandskade eller fugt, som har opbygget sig i hjørnet af kælderen, hvor man ikke lige kommer så tit. Derfor finder du her på siden kvalitetsprodukter, som kan hjælpe dig til et bedre indeklima:

 

Hvad er forskellen på en affugter, luftrenser og luftfugter?

Hvis du kan genkende symptomerne på et dårligt indeklima og gerne vil gøre noget ved det, skal du så vælge en affugter, en luftrenser eller en luftfugter? Det kommer i høj grad an på, hvad problemet er med dit indeklima. Der er mange måder, hvorpå man kan have et dårligt indeklima.

Luftrenser: En luftrenser renser luften for skadelige partikler, som for eksempel kan føre til eller genere asmatikere og nogle allergikerer. Vær dog opmærksom på, at der også er forskel på partikler i luften. Nogle er tungere end andre og falder derfor hurtigere til jorden, hvor luftrenseren ikke kan fange dem. En luftrenser kan ikke fjerne fugt fra luften eller tilføre luften ilt. I så fald skal du vælge en anden type maskine.

Affugter: En affugter er en maskine, som hiver vandet ud af luften. Hvis du ikke har mulighed for at lufte tilstrækkeligt ud eller har vaner, som højner luftfugtigheden i hjemmet, kan en affugter afhjælpe spredning af fugt. Hvis fugt sætter sig i vægge, gulve eller lofter, kan skimmelsvamp udvikles, som er skadelig.

Luftfugter: Selvom det kan være skadeligt med for meget fugt i luften, skal der stadig være noget tilstede. Derfor kan det også være generende, hvis luftfugtigheden er for lav. Til at hæve fugtigheden kan du bruge en luftfugter - også kaldet en luftbefugter. Kontroller gerne luftfugtigheden med et hygrometer, da der kan være årsager til, at luften føles for lav uden at være det. Hvis der for eksempel ryges i hjemmet eller der samles meget støv.