Sådan undgår du skimmelsvamp i kælderen

Undgå fugt og skimmelsvamp i din kælder med disse råd

Når man kommer ned i en kælder, og der lugter mærkeligt, så ved de fleste af os, om der er tale om en død kat, gasudslip – eller fugt. Fugtige kældre, eller for den sag skyld fugt i lejligheden, har en umiskendelig lugt. En muggen lugt er tegn på skimmelsvamp. Tanken om skimmelsvamp er rædsom, for det kan have store økonomiske konsekvenser. 'Hvad gør jeg nu?' - er den tanke mange står tilbage med.

Start med at lufte ud

Det første råd er at lufte ud i et døgns tid, og se om lugten forsvinder. Hvis lugten forsvinder, men kommer tilbage, er det ikke et forbigående problem, men derimod vigtigt at fortsætte med god udluftning. Korrekt udluftning af din kælder bør ske, når du udlufter dagligt – og altså mindst 2 gange á 5 min. per gang.

Fjern også kondensvand fra evt. vinduer. Husk at vasketøj afgiver meget fugt. Hænger du tøj til tørre i kælderen, er det ekstra vigtigt at lufte ud og holde kælderen tør. Sommetider er udluftning nemmere sagt end gjort - der kan mangle udluftningskanaler, måske er der ingen vinduer – og måske mangler energien simpelthen.

Den nemme løsning – anskaf en affugter

Vil du være fri for bekymringer om fugt – og om du får luftet nok ud, er en simpel og effektiv løsning en affugter fra f.eks. Wood’s. Med affugteren forebygger du fugtproblemer og forhindrer skimmelsvamp. Skimmelsvamp er det sidste, du ønsker i din bolig. Det kan lede til astma og gøre dit hjem ubeboeligt.

Det er nemt at komme i gang med en affugter fra Wood’s. Placér affugteren i kælderen, tilslut ledningen til stikkontakten, tænd den, indstil fugtighedsniveau, og resten af arbejdet klarer den selv.

En af de gavnlige effekter ved Wood’s affugtere er, at de producerer mere varme, end de forbruger strøm. Du kan altså få den til at fungere som en slags føntørrer på dit ophængte vasketøj. Den sørger for skånsom tørring af tøjet.

Affugtere til forskellige behov - Find en affugter, som passer til jer

På Bilka.dk har vi mange forskellige affugtere fra Wood’s, som vil være perfekte til din kælder. Så slipper du for at bekymre dig om fugt. Eksempelvis hvis du har en stor kælder på 130m2 , hvor du opbevarer gamle bøger, Lp’er, arvemøbler, familiealbums mm.. Der er ikke noget mere ærgerligt, end at miste de ting, der har en affektionsværdi for dig. Især når man nu ved, hvor nemt det egentligt er at forebygge imod fugtskader i kælderen.

Woods DS serien - perfekt til kælderen

Wood’s DS28F kan komme dig til undsætning, og er i dette tilfælde den perfekte løsning. Den har en kapacitet på op til 140 m2 med indbygget vandbeholder. Når vandbeholderen er fyldt stopper affugteren automatisk. Der er mulighed for at forbinde affugteren til afløbet med den medfølgende vandslange, så du ikke behøver at tænke på at affugteren går i stå.

Wood’s DS28F, og alle de andre Wood’s affugtere, kan indstilles til et fast fugtighedsniveau. På den måde kører affugteren kun, når fugten kommer over det angivne fugtniveau. Det er med til at spare på dit strømforbrug og gør affugteren billig i drift.

Wood’s affugtere findes også til mindre kældre. Wood’s MRD-17 kan klare en kælder på op til 80 m2. Der er tale om en kompakt affugter med hjul, som er nem at flytte rundt. Den kan klare ned til 5C grader, hvor den automatisk stopper med at virke, men selv starter igen når temperaturen kommer over de 5C grader.

Alle Wood’s affugtere har luftrensningsfilter. Dog skal man over i en Wood’s hybridmaskine som AD20 eller AD30, som er kombineret affugter og luftrenser, hvis man ønsker Wood's patenterede ION HEPA filter system.