Affugtere

Undgå for meget fugt i luften med en smart affugter og slip for et dårligt og fugtigt indeklima, der kan give grobund for skimmelsvamp. Find alle affugterne til boligen lige her.

Stort udvalg af affugtere til alle boliger og rum

Indeklimaet i et hjem er en vigtig kilde til trivsel og godt helbred. Det er også en af de ting, som for alvor kan skade dit helbred, hvis det ikke er sundt. Der findes mange måder, hvorpå et indeklima kan være usundt. Hvis du af den ene eller den anden grund har en høj luftfugtighed i dit hjem, kan en affugter være en god løsning til at bringe niveauet af fugt ned.

En mobil affugter fra f.eks. Wood's er den optimale og mest fleksible løsning, når du har forbigående fugtproblemer. Der findes affugtermodeller, som er tilpasset alle boligens rum og forskellige behov. Når du skal løse problemer med fugt i kælder eller f.eks. i sommerhuset, er Wood's testvindende DS og ED serier af affugtere den perfekte fugtbekæmper. Er dit fugtproblem i badeværelset, er en udgave af MRD serien bedre egnet.

 

Hvordan kommer der fugt i hjemmet

Fugt i hjemmet kommer fra et væld af kilder. I badeværelset vil fugtigheden være højest, da der kommer meget fugt hver gang, du er i bad. Derudover biddrager tørring af tøj også til en forhøjet luftfugtighed. I vinterhalvåret er det ofte for koldt og for vådt at tørre tøj udenfor. Hvis du tørrer tøj inde i din bolig, vil en affugter være en god idé at investere i, så fugten ikke sætter sig i vægge, lofter og gulve.

En anden synder til at skabe fugt i hjemmet er madlavning. Når du koger og steger ved komfuret frigives væske fra maden, som fordamper ud i rummet. Her er det vigtigt, at du har en god emhætte til at hjælpe med at tage fugten.

Kælderen er ofte et af de rum, som er hårdest ramt af fugt. Badeværelset, hvor der ellers er mest vand, er beskyttet af vådrumsmaling og har ofte udluftning. Kælderen derimod bliver ofte brugt som for eksempel tørringssted for tøj. Derudover er der sjældent varme på i en kælder, da man ikke opholder sig så meget dernede som i de andre rum. Når den varme luft fra resten af huset kommer ind i det kolde rum, vil der skabe sig kondens, som kan samle sig i vægge, lofter og gulve.

 

Skimmelsvamp - skader helbredet

Skimmelsvamp er små svampe, som kræver tre ting for at kunne vokse:

 • Ilt
 • Organisk materiale, som eksempelvis træ, spånplader, tapet, lim, støv mm.
 • Fugt

 

Derfor kan skimmelsvamp vokse i stort set alle hjem, og stort set alle hjem er udsatte, når fugtigheden stiger i boligen. Skimmelsvampenes sporer er over alt, og derfor kan de vokse så snart forholdene omkring dem er rette.

Skimmelsvamp kan gøre folk syge, som er omgivet af dem meget. Symptomerne kan være:

 • Irriterede øjne, næse og luftvej
 • Hoste og trykken for brystet, specielt hos børn
 • Hæshed
 • Gentagen bihulebetændelse
 • Åndedrætsbesvær
 • Hovedpine
 • Træthed
 • Koncentrationsbesvær