Sådan vælger du den rigtige varmepumpe

Tre tips til hvordan du vælger en varmepumpe til hjemmet

FAQ om varmepumper

 

Når man skal købe en varmepumpe, er det nemt at blive forvirret af de mange nye begreber og tekniske specifikationer. Derfor har vi herunder samlet de 3 primære ting som vi mener, at du bør tage stilling til, når du skal udvælge en varmepumpe.

 

1. Varmepumpens SCOP-værdi

SCOP er sæsonvirkningsgraden for opvarmning med varmepumpen og fortæller hvor mange kWh varme varmepumpen producerer, når den bruger 1 kWh el.

Eksempelvis vil en varmepumpe med en SCOP værdi på 4,5 levere 4,5 kWh varme i gennemsnit henover fyringssæsonen for hver gang den bruger 1 kWh el. Derfor vil en højere SCOP-værdi også være ensbetydende med en mere effektiv varmepumpe.

 


2. Formål

Formålet med varmepumpen er også med til at afgøre, hvilken varmepumpe du bør investere i. Det er derfor en god idé at overveje, hvad varmepumpen skal bruges til, før du køber en varmepumpe.

Skal varmepumpen bruges dagligt, anbefales det at investere i en dyrere varmepumpe med en høj SCOP-værdi, da den derved vil være mere effektiv. Skal varmepumpen ikke bruges ofte, vil det kunne anbefales at investere i en mindre dyr varmepumpe.

 

3. Funktioner

Når du har taget stilling til formålet, kan det være en god idé at dykke ned i varmepumpens funktioner, da du hermed bedre vil kunne sammenligne pumperne efter de funktioner, der stemmer overens med varmepumpens formål.

Funktioner som frostsikring, Wi-Fi, sollyssikring, luftrensning, støjniveau, timer mv., er alle forskellige funktioner, som kan være mere eller mindre relevante i forhold til formålet. Eksempelvis er det praktisk at vælge en varmepumpe med frostsikring til sommerhuset.

 

Varmepumper, montering og tilbehør

Gå på opdagelse i vores sortiment af varmepumper. Find den varmepumpe, der passer bedst til dit hjem.

Spar på strømmen i din bolig

Der er mange måder, du kan forsøge at minimere dit strømforbrug på. Hvis du gerne vil mindske dit elforbrug, har vi lavet en guide til dig med 8 tips, der kan hjælpe dig med at minimere det unødvendige strømforbrug.