Luft til luft varmepumper

Luft-til-luft-varmepumper kan være et billigt og smart varmealternativ til din bolig. Den er nem at betjene og kan hurtigt varme huset op. Du finder vores udvalg lige her på siden.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe henter varmen fra udeluften og afgiver den til indeluften. Pumpen kan anvendes som opvarmningskilde hele året rundt, og den fungerer særligt godt i overgangsperioderne, hvor du enten ikke har fået lukket ned for eller startet dit central-varmesystem op.

Da luft til luft varmepumpen afgiver luften der, hvor den er monteret, er det vigtigt, at du placerer den i det rum, du ønsker opvarmet. Montagen skal udføres af en autoriseret kølemontør.

Nem at betjene

Pumpen er nem at betjene, og du kan hurtigt varme huset op. Bruger du varmepumpen i dit sommerhus, kan du tilkøbe en sms-fjernstyring, så du kan styre luft til luft varmepumpen hjemmefra og sikre, at sommerhuset er dejlig opvarmet, når du kommer frem. Montagen skal udføres af en autoriseret kølemontør.

Hvor placerer jeg min varmepumpe bedst?

Den korrekte placeringen af din varmepumpe er ganske vigtig. En luft-til-luft-varmpumpe bør altid installeres i rummet, som du ønsker at opvarme. Eksempelvis, hvis du ønsker at opvarme din stue, bør varmepumpen placeres i stuen. På denne måde opnår du optimal effekt og glæde af din varmekilde.

Når din varmepumpe skal installeres, er det vigtigt at overveje hvilken type af bolig du har. Luft-til-luft varmepumpen fungerer ved at indsuge kold luft udefra, opvarme den og fordele den ud i lokalet. Dette betyder også at huse med åbne rum og lette passager har optimale muligheder.

Har din bolig "åben" inddeling med store rum, hvor luften nemt kan passere? Så vurderes det, at op til 70% af boligens varmebehov kan dækkes med en varmepumpe.

Omvendt set har boligen mange rum og fordelingsgange, betegnes boligen som "lukket". Varmen har derfor svært ved at fordele sig i huset. I denne typer boliger vurderes det, at luft til luft varmepumper kan bidrage med 30% af boligens samlede varmebehov.