Rawplugs og dybler

Skal du bore i væggene for at hænge billeder, knager og andet op? Så har du sandsynligvis også brug for rawplugs. På Bilka.dk finder du et bredt udvalg af rawplugs og dybler til dine specifikke behov. Gå på opdagelse i vores mange forskellige varianter lige herunder.

Har jeg behov for rawplugs?

Der er bestemt god grund til, at du har rawplugs ved hånden, når du skal bore og indsætte skruer eller kroge i vægge og loft. Formålet med en rawplug er nemlig typisk at forstærke skruen, så den bedre holder fast i væggen eller loftet. Det giver dig bedre mulighed for at hænge blandt andet billeder, lamper og knagerækker op, uden du risikerer, at det ryger ned. Vil du derfor være sikker på at opnå den bedst mulige bæreevne, bør du altid bruge rawplugs.  

 

Sådan vælger du den rette rawplug

Der kan være en vis forskel på rawplugs og dybler, og hvilke specifikke opgaver de passer til. Er du i tvivl om, hvilken variant du skal vælge, er det derfor en god idé at tage højde for følgende:  

  • Gips, mursten eller beton? - Rawplugs anvendes primært til gips-, beton- og murstensvægge. Til hver type væg findes der en passende rawplug. Tjek derfor altid, om den givne rawplug passer til beton, gips eller mursten.  
  • Belastning - Jo mere belastning, du forventer, desto større og dybere et hul skal du bore. Det kan også være en god idé at vælge en rawplug med modhager, som bidrager til, at den sidder ekstra godt fast. Til lettere ophæng kan du dog som regel nøjes med en universalrawplug. Læs dog altid producentens anbefalinger for at sikre dig, at du vælger en passende variant. 
  • Tykkelse og længde - Det er vigtigt, at både skruer og rawplugs passer sammen rent størrelsesmæssigt med det borede hul. Skruen bør som udgangspunkt være en smule smallere, men samtidig længere end rawpluggen. En god tommelfingerregel er her: Ved mindre skruer med en tykkelse på maksimalt fem millimeter, bør rawpluggen være én millimeter tykkere. Er skruen mere end fem millimeter tyk, bør rawpluggen være to millimeter tykkere. 

 

Find de rette rawplugs og andre befæstelser til dine behov på Bilka.dk.