Beslag

Du kan bruge beslag til en masse forskelligt derhjemme. Skal du eksempelvis montere hængsler på lågerne, skudrigler på skuret eller rørbøjler til fastgøring af dine rørinstallationer? På Bilka.dk finder du beslag til alverdens opgaver og behov. Gå på opdagelse i hele vores udvalg lige herunder.

Find beslag til alle dine gør-det-selv opgaver

Beslag har mange praktiske anvendelser i forbindelse med både små og store gør-det-selv projekter. Uanset om det drejer sig om at fastmontere to overflader til hinanden, eller om du vil sikre døre, vinduer og andre installationer, er der som regel brug for et beslag af den ene eller anden art. 

Beslag dækker over en bred kategori af forskellige løsninger inden for befæstelse. Det har til formål at fastgøre eller forstærke bygningsdele, møbler, døre, skabe og andet i samarbejde med skruer eller søm. Her kan du vælge mellem beslag, som enten har eller ikke har en form for mekanisme. Det gælder for eksempel kanthængsler, som er oplagt til skabslåger og andet, du har brug for at kunne åbne og lukke. En anden mulighed er skudrigler, som typisk bruges på skure, porte og værkstedsdøre, hvor der ikke er en indbygget cylinderlås på døren. Det er blot nogle få af de mange typer beslag, som du kan vælge imellem.  

 

Hvad bør du være opmærksom på omkring dit valg af beslag?

Med de mange valgmuligheder, der består af forskellige typer og udgaver af beslag, er der meget at forholde sig til. Derfor er vigtigt at kunne finde frem til den helt rette variant til dine behov. 

Først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilken type beslag du skal bruge. Her kan du eksempelvis vælge mellem bladhængsler til låger, døre og kasser, vinkelbeslag til fastmontere to dele i en vinkel eller en stormkrog til at kunne holde vinduet åbent. Tag derudover stilling til størrelse og belastning, som beslaget skal kunne klare.

Beslag er tilgængelige i forskellige variationer af metal. Skal du bruge beslaget udendørs eller omkring vådområder, er det anbefalet, at du vælger en galvaniserede eller overfladebehandlede beslag. Så risikerer du ikke, at beslaget ruster eller korroderer over tid.