Sauternes er unik Bordeaux hvidvin

Du kender måske bedst Bordeaux området for sine verdensberømte rødvine. Sauternes i det sydlige Bordeaux leverer dog udelukkende hvidvine - og flere gode af slagsen. Hvis du vil prøve en Sauternes vin, har vi her på siden noget for dig. Se vores udvalg af den unikke hvidvin herunder.

Derfor bør du opleve Sauternes vin

Sauternes er det sydligste område i Bordeaux. Her kan du opdage nogle af de fineste, men også de dyreste Bordeaux vine. Du vil dog også opdage at Sauternes skiller sig lidt ud som område i forhold til de andre vindistrikter i Bordeaux. Det er nemlig hvidvin, som du vil støde på her, der specielt kan fungere godt som en dessertvin. Vi kan anbefale Sauternes vin til dig, hvis dine smagsløg længes efter:

  • Sød fransk hvidvin
  • Dessert hvidvin
  • Noter af frisk frugt

Sauternes vin er især karakteriseret ved den grønne Sémilion drue. Her er Sauternes druens klare hjemmebane, hvor resultatet her er en særdeles sød hvidvin. Med denne drue kan du forvente en aroma af tropiske frugter som appelsin, citron og ananas. Som ung vin, kan du forvente en bitter smag. Du kan dog opleve en udvikling, hvor smagen bliver mere karakteriseret af honning og hasselnødder. 

Opdag mere om Sauternes

Ud over Frankrig, kan du også opleve Sémilion druen i nogle australske vine, hvor smagen er ret anderledes på grund af mængden af sol og fadlagring. Vælger du en Sauternes vin, kan du få nogle af de vine, med de længste holdbarheder. Du kan støde på vine herfra, som du kan gemme i tyve år. Under særlige betingelser kan du endda opdage Sauternes vine, der kan blive gemt i over hundrede år. 

Vil du have flere gode tips om Sauternes med på vejen? Du kan nemlig nyde din Sauternes vin til en række lækre retter, hvor den søde hvidvin får lov at komplimentere maden på delikat vis. Du kan blandt andet nyde vinen til frugt og søde desserter. Vi anbefaler dog ikke, at du drikker Sauternes til chokolade eller is. Du kan læse mere om at vælge den rette hvidvin til maden i vores guide.