Hold dig varm i december med gløgg

Leder du efter den klassiske juledrik, der kan holde dig varm i december måned? Så er du landet det rette sted. Her på siden kan du dykke ned i et skønt udvalg af forskellige slags gløgg fra Blossa, så du kan finde lige præcis den smagsvariant, du kan lide.

Gløgg er en gammel tradition

Der er intet hyggeligere end at sidde foran en varm brændeovn med en tallerken æbleskiver i den ene hånd og et dampende krus gløgg i den anden. Gløgg er for mange danskere den ultimative drik i tiden op til juleaften, og traditionen med en kop varm vin med rosiner og mandler går også langt tilbage.

Vi danskere kan dog ikke tage æren for den hyggelige juletradition, som har en betegnelse, der stammer fra det svenske ord glögg. Faktisk findes der beretninger fra det 4. århundrede om, at romerne også drak en drik, der på mange måder minder om den varme krydrede juledrik.

Dog er det nok den tyske variant glühwein, der læner sig mest op ad det, vi i dag kender som gløgg. Ifølge historiske kilder var det i 1400-tallet udbredt blandt beboere på de tyske slotte langs Rhinen at varme vin op med forskellige krydderier for at kunne holde varmen om vinteren. Det var dog først omkring 1900-tallet, at glühwein blev en juletradition i Tyskland, som senere bredte sig til Danmark og andre nordiske lande.

Få mere inspiration til gløgg

Gløgg findes i et væld af forskellige varianter. De kan fås med eller uden alkohol, lavet på rød- eller hvidvin, og de kan være tilsat forskellige kombinationer af krydderier. Fælles for dem er dog, at de bør serveres dampende varme med rosiner og mandler for at få den helt traditionelle oplevelse af juledrikken. Gløgg er også særligt gode venner med æbleskiver og andre julegodter, så du kan skabe en rigtig hyggestund med dine kære i december måned.

Hvis du hellere selv vil blande din gløgg, så du har fuld kontrol over smagssammensætningen, kan du her på Bilka.dk også finde et stort udvalg af rødvine til dit gløgg-projekt. Er du på udkig efter flere slags vine, du kan nyde i julen, bør du også tage et kig på vores sortiment af årets julevine, hvor du kan finde den helt rigtige vin til julefrokosten eller til den storslåede middag juleaften. Find alt det, du mangler til julen på Bilka.dk – dit hypermarked.