Vermouth

Leder du efter en god vermouth? Her på siden har vi samlet et bredt udvalg af rød og hvid vermouth fra blandt andet Italien, Spanien og Frankrig. Du kan bruge det ved siden af småretter og snacks, som aperitif og ikke mindst i cocktails. Se vores udvalg herunder.

Hvad er vermouth?

Vermouth er en særlig variant af hedvine, hvilket i sig selv er en variation af vin, der er tilsat druesprit eller brandy. Dets navn stammer fra det tyske navn “wermut”, hvilket betyder malurt. Og det er nemlig det, der kendetegner den unikke hedvin. Det vil sige, at vermouth er hedvin, der er tilsat smagsgivere, nærmere bestemt urter og krydderier, der giver den en karakteristisk smag.  

Det næste spørgsmål for mange er nok: Hvordan smager vermouth så? Du finder både søde og tørre varianter af vermouth. Hvid vermouth, som også er den oprindelige udgave, er typisk tør men findes også i en sødere udgave. Rød vermouth bringer generelt mere sødme og bitterhed på banen. 

 

Brug vermouth i flere forbindelser

Vermouth er oplagt til diverse cocktails - heriblandt flere du sikkert allerede kender: blandt andet Martini og Manhattan. Har du smagt dem, har du også smagt vermouth. I en Martini er det en tør vermouth, der anvendes, mens det i en Manhattan er en mere sød udgave, der bliver brugt. 

Det er dig ikke kun til cocktails, at vermouth kan optræde. Du kan også servere vermouth som en aperitif, hvor især rød vermouth gør sig bedst. Er det i stedet til maden, du vil servere vermouth, går de tørre, hvide udgaver typisk godt til blandt andet tapas. 

 

Sådan opbevarer du din vermouth-flaske

Som med så meget andet vin, er det vigtigt at opbevare vermouth korrekt. Det mest optimale er at opbevare flasken på køl, da det både forlænger levetiden og hjælper indholdet med at bevare den rette smag. Når du åbner din flaske med vermouth for første gang, begynder den at oxidere. Det betyder, at kvaliteten begynder at dyppe efter noget tid. En åbnet flaske vermouth kan holde i op til et års tid, før smagsoplevelsen for alvor er spoleret.