Undgå ulykker på trampolinen

Gode råd til sikker brug af trampolin

Ulykker på trampolinen er ikke fuldstændig til at undgå, men man kan dog tage sine forholdsregler. Forkert hoppeadfærd og farlige spring kan højne risikoen for farlige ulykker, hvor man kan komme til skade.

Se videoen nedenfor og bliv klogere på, hvad du kan gøre, for at sikre dig så godt som muligt mod, at ulykker på trampolinen sker.
 

5 gode råd, når du bruger havetrampolinen


Hvordan sikrer man en trampolin?

Med en trampolin kan dine børn få timevis af underholdning i haven. I videoguiden her bliver du præsenteret for 5 gode råd til at øge sikkerheden, så dine børn undgår ulykker og sikrer god hoppeadfærd, når de leger på trampolinen. Skal du have opsummeret videoen kort, lyder rådene således:

  1. Hop altid 1 af gangen
  2. Brug sikkerhedsnet
  3. Slå aldrig saltomortaler
  4. Børn under 6 år skal altid have en voksen ved trampolinen
  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek af og til
     

Ovenstående råd er vejledende, men anbefales på det kraftigste. Det er sjældent særlig rart at skulle et smut forbi skadestuen, fordi man har været for overmodig i sine hoppeteknikker, eller fordi trampolinen ikke er blevet efterset efter den har været pillet ned over vinteren.

Vedligeholdelse af trampolinen

For at være sikker på, at trampolinen lever op til sikkerhedsstandarderne, kan det være en god ide at eftertjekke den en gang i mellem. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du læse vores anden guide om, hvordan du efterser og vedligeholder din havetrampolin

Ved at efterse din trampolin i ny og næ kan du være sikker på, at uhensigtmæssige ulykker ikke sker, og du vil kunne sende dine børn op på trampolinen med god samvittighed.