Undgå ulykker på trampolinen

Gode råd til trampolin sikkerhed

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til trampolin sikkerhed

 

Ulykker på trampolinen er ikke fuldstændig til at undgå, men du kan dog minimere risikoen ved at tage dine forholdsregler. Forkert hoppeadfærd og farlige spring kan øge risikoen for farlige ulykker, hvor du eller andre kan komme til skade.

I videoen nedenfor kan du blive klogere på, hvad du kan gøre for at sikre dig så godt som muligt mod, at ulykker på trampolinen sker. Du kan læse meget mere om trampoliner og sikkerhed på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside og hos Børneulykkesfonden.
 

5 gode råd, når du bruger din havetrampolin

Vi kan vist alle blive enige om, at det er vigtigt at passe på sig selv på trampolinen - både som barn og som voksen. Men hvordan kan man øge sin trampolin sikkerhed? I videoen nedenfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du kan øge trampolin sikkerheden.


Sådan kan du øge trampolin sikkerhed

Med en trampolin kan dine børn få timevis af underholdning i haven. I videoguiden ovenfor bliver du præsenteret for 5 gode råd til at øge sikkerheden, så I kan undgå ulykker og sikre god hoppeadfærd. Skal du have opsummeret videoen, lyder rådene således:

  1. Hop altid 1 ad gangen.
  2. Brug sikkerhedsnet.
  3. Slå aldrig saltomotaler.
  4. Børn under 6 år skal altid have en voksen ved trampolinen.
  5. Husk jævnligt at give trampolinen et sikkerhedstjek.
     

Ovenstående råd er vejledende, men anbefales på det kraftigste. Det er sjældent særlig rart at skulle et smut forbi skadestuen, fordi man har været for overmodig i sine hoppeteknikker, eller fordi trampolinen ikke er blevet efterset efter den har været pillet ned over vinteren.

 

Vedligeholdelse af trampolinen

For at være sikker på, at trampolinen lever op til sikkerhedsstandarderne, kan det være en god ide at eftertjekke den en gang i mellem. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du læse vores guide om, hvordan du efterser og vedligeholder din havetrampolin

Ved at efterse din trampolin i ny og næ kan du minimere risikoen for, at uhensigtmæssige ulykker sker, og du vil kunne sende dine børn op på trampolinen med god samvittighed.