Sådan laver du and på grillen

Tilberedning og kernetemperatur på and i grill

Sammen med Grilltips giver vi dig en guide til at lave and på grill. Når du laver and på grill, så får du et styrkke super sprødt og lækkert kød, som med garanti vil blive et hit - også til juleaften.

 

Sådan gør du

Start med at duppe din and med lidt køkkenrulle. Du kan duppe både udvendig og indeni, for at sikre dig, at der ikke er noget blod på den.

Du kan lave anden på to måeder: den traditionelle måde og i en pulled udgave.

 

Den traditionelle tilberedning af and

Den traditionelle and skal stoppes med svesker, æbler, lidt appelsinskal, lidt hvidløg og frisk timan. Herefter skal andens overside smøres i smør, salt og peber. Husk at lukke begge ender på anden med kødnåle, så fyldet ikke løber ud mens anden er på grillen.

Så kan du prikke skindet med en gaffel og sætte den i grillen på fuld varme og lad den brune i 10 minutter.

Herefter skruer du ned til omkring 200 grader og lader anden stå, til brystkødet har en kernetemperatur på 75 grader. Brug et stegetermometer til at sikre dig, at anden får den rette temperatur.

Anden skal stå i cirka 1½ til 2 tmer på grillen, alt efter temperaturen udenfor. Vi anbefaler at du følger kernetemperaturen, så du er sikker på, at din and er stegt til perfektion. 

 

Tip

Når anden skal placeres i stegholderen, så kan du med fordel vende denne om. På den måde, bliver anden flyttet væk fra den direkte varme og du undgår derfor, at bunden får en brændt skorpe. Dette top kan også bruges i næste opskrift.

 

Pulled duck på grillen

Du kan også tilberede anden på en helt anden måde: nemlig som pulled. 

Start med at fylde anden med en håndfuld hakkede svesker, en håndfuld hakkede æbler og en smule økologisk appelsinskal. Herefter putter du lidt hakket hvidløg, friske timiankviste og smør op også. Sørg for at smøren er hakket i stykker.

Tag lidt ekstra smør og kom på skindet. Sørg for, at smøren kommer godt rundt på hele anden. Prik skindet på anden med en gaffel og kom salt og peber ovenpå.

 

Når du er færdig med forberedelserne, så pakker du anden ind i sølvpapir. Sørg for at pakke dne rigtigt godt ind og brug gerne flere lag.

Når anden er pakketind, så placerer du den på grillen, på samme måde som ved en traditionel and. Lad grillen være på 150-170 grader og grill anden i cirka 5 timer.

Efter fire timer kan du går ud og flå lidt i sølvpapiret, så væden kan få lov til at dampe lidt af.

Lad anden køle en smule af inden du begynder at rive i anden.

Når anden er klar, så kan du tage to gafler og begynde at trække kødet fra hianden. Du kan se at kødet bliver revet i mange fine strimler.

Pulled duck er genialt til brug i burger eller salat, men du kan også servere pulled duck ved siden af en omgang nye danske kartofler.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:30 : Introduktion til retten

00:31 - 01:42 : And på den trditionelle måde

01:43 - 03:26 : Pulled duck

03:27 - 04:25 : Tag anden af grill, riv kødet fra hinanden og server

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.