Sådan bager du theboller på grillen

Perfekte til fødselsdag, frokost og meget mere

I denne guide viser Grilltips dig hvordan du bager theboller direkte på grillen. Denne dej kan bruges til meget mere end bare boller, som eksempelvis pølsehorn eller osteboller.

 

Det skal du bruge

3 dl. sødmælk (ved stuetemperatur eller lun)
1 æg
50 gr gær
50 gr rørsukker
80 gr blødt smør
650 gr hvedemel
½ tsk. salt

 

Sådan gør du:
Lun mælken i en gryde, tag gryden af og tilsæt smørret, så det langsomt smelter ud i mælken.

Herefter rører du gæren ud i mælken og slår ægget i. Sørg for at røre hele blandingen godt sammen.

Tilsæt sukker og salt og rør igen grundigt.

Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen har en passende glat konsistens. Det er vigtigt at dejen hænger godt sammen og føles glat.

Læg dejen i en skål, drys eventuelt lidt mel over, læg et klæde over og lad den hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.

 

Når dejen har hævet tager du den frem og begynder at forme bollerne. Sæt bollerne på en kold bagesten - så undgår du, at de brænder fast i bunden.

Form bollerne og lad dem efterhæve 15-20 minutter, på bagestenen. Du kan med fordel lade dem hæver under et vådt viskestykke - så slipper du for at pensle bollerne inden de kommer på grillen.

Stil bollerne på den varme grill og bag bollerne ved 200-220 grader, i cirka 20 minutter.

Tag bollerne af og lad dem køle inden servering.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:31 : Introduktion til retten

00:32 - 01:44 : Opskrift og forberedelse af dejen

01:45 - 02:56 : Bagning og servering af boller

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.