Osteboller på grillen

Perfekt som madbrød eller til ostebordet

Grilltips viser dig hvordan du nemt kan bage dine egne osteboller på grillen. Bollerne er perfekte som madbrød eller som tilbehør til ostebordet.

 

Det skal du bruge

3 dl. sødmælk (ved stuetemperatur eller lun)
1 æg
50 gr gær
50 gr rørsukker
80 gr blødt smør
650 gr hvedemel
100 gr. revet ost
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. salt

 

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, tag gryden af og tilsæt smørret, så det langsomt smelter ud i mælken. Herefter rører du gøren ud i mælken og tilsætter ægget. Sørg for, at det hele er blandet godt sammen.

Tilsæt herefter sukker, salt, ost og krydderier.

Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen har en passende glat konsistens og hænger godt sammen. Ælt herefter dejen kortvarigt i hånden til den er glat.

Læg dejen i en skål, drys eventuelt lidt mel over, læg et klæde over og lad den hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.

 

Form dejen til boller og sæt dem på en kold bagesten. Lad bollerne efterhæve med et vådt viskestykke, i 15-20 minutter, inden du gør dem klar til grillen.

Bag bollerne på din grill i cirka 20 minutter, ved 200-220 grader.

Lad bollerne køle af og server dem til frokost eller brug dem til dit ostebord.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:12 : Introduktion til retten

00:13 - 00:35 : Opskrift på dejen

00:36 - 01:46 : Forming og bagning af bollerne

01:47 - 02:31 : Aftagning og servering af boller

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.