Sådan laver du flæskesteg på grill

Tilberedning og kernetemperatur på flæskesteg i grill

Grilltips hjælper dig til at servere den bedste flæskesteg direkte fra grillen. I denne guide kan du læse meget mere om tilberedning og kernetemperatur på din flæskesteg.

Det er nemlig vigtigt at sørge for, at flæskestegen har den helt rigtige temperatur, hvis du vil servere den sprød og saftig.

 

Det skal du bruge

  • Flæskesteg
  • Salt
  • laurbærblade
  • Peber

 

Udstyr

 

Tilberedningstid 

1-1 1/2 time

 

Sådan gør du

  1. Når du får din flæskesteg, så er det vigtigt at sørge for, at den er skåret. Og skåret eller ej - tjek den igennem og skær efter, hvor det er nødvendigt. Rillerne i sværen skal være dybe, hvis du gerne vil have sprøde svær - dog ikke ned i kødet, da du risikerer en tør steg.  
  2. Gnid flæskestegen godt med salt. Du skal ikke være nærig med saltet! Sørg for, at det er gnedet godt ned i rillerne.
  3. Herefter giver du flæskestegen lidt peber og sætter laurbærblade ned i rillerne i sværen. Laurbærbladene skal cirka placeres i hvert andet svær.
  4. Inden du smider stegen på grillen, så giv den lige et lille klem. Så får du mast stegen lidt på plads igen.

 

 

På grillen

  • Inden du smider flæskestegen i stegholderen og sætter den på grillen, kan det være en god idé at vende stegholderen om. På den måde kommer flæskestegen lidt væk fra den direkte varme, og du undgår, at den brænder i bunden.
  • Der skal en foliebakke under stegen. Hæld væske i bunden af bakken, så du undgår, at fedt brænder fast på bakken og efterlader kødet med en smag af sod. Placer herefter flæskestegen på stegholderen.
  • Når du starter med at grille din flæskesteg, så giver du den fuld varme i de første 10 minutter. Efter de første 10 minutter, så sætter du stegetermometeret i og tjekker temperaturen.
  • OBS. Husk at sætte stegetermometret i midten af stegen. Brug gerne den tykke side, så du ikke laver huller hele vejen igennem stegen (se eventuelt video nederst på siden).
  • Når du har sat dit stegetermometer i, så lukker du for låget og skruer ned for grillen.

 

 

Stegetid og kernetemperatur for flæskesteg på grill

En flæskesteg skal umiddelbart have mellem 1 og 1½ time på grillen. Dog anbefaler vi, at du bruger dit stegetermometer, så du er sikker på, at stegen ikke får for meget eller for lidt.

Kernetemperaturen på en flæskesteg skal gerne ligge på 65-66 grader. Når din flæskesteg rammer denne temperatur, så tager du stegen af og lader den hvile.

Er dine svær ikke sprøde, inden du tager stegen af grillen, kan du give grillen fuld fart i et par minutter mere, men pas på, at du ikke brænder stegen af. En flæskesteg må ikke ramme en kernetemperatur på mere end 69 grader, da den risikerer at blive tør.

 

Videoguide: Tips til flæskesteg på grill

I denne video får du:  

  • Introduktion til flæskesteg i grill
  • Sådan skærer du flæskestegen
  • Forberedelse af flæskestegen
  • Tips til stegholderen og foliebakken
  • Tilberedning af flæskesteg på grillen (inkl. stegetermometer)
  • Info om tid og kernetemperatur på flæskesteg
  • Tag stegen af grillen og server den

 

God fornøjelse og god appetit! 

 

Quick-guide til at bruge stegetermometer i flæskesteg

FAQ om flæskesteg på grill

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.

TIPS OG TRICKS TIL GRILLEN

På denne side kan du læse vores tips og tricks. Du kan bl.a. finde hvordan du bedst rengører din grill, hvordan du hurtigst tænder op i den og meget mere.