Sådan laver du flæskesteg på grillen

Læs mere om tilberedning og kernetemperatur på flæskesteg i grill

Grilltips hjælper dig til at servere den bedste flæskesteg, direkte fra grillen! I denne guide kan du læse meget mere om tilberedning og kernetemperatur på din flæskesteg. Det er nemlig vigtigt at sørge for, at flæskestegen har den helt rigtige temperatur, hvis du vil servere den sprød og saftig.

 

Sådan gør du

Når du får din flæskesteg, så er det vigtigt at sørge for, at den er skåret. Rillerne i stegen skal være dybe, hvis du gerne vil have sprøde svær.

Start med at gnide flæskestegen med salt. Du skal ikke være nærig med saltet og sørg for at det er gnedet godt ned i rillerne.

Herefter giver du flæskestegen lidt peber og sætter friske laurbærblade ned i stegen. Laurbærbladene skal cirka placeres i hvert andet svær.

Inden du smider stegen på grillen, så giv den lige et lille klem. Så får du mast stegen lidt på plads igen.

 

Når du griller

Et tip inden du smider flæskestegen i stegholderen og sætter den på grillen, er at vende stegholderen om. På den måde kommer flæskestegen lidt væk fra den direkte varme, og du undgår at den brænder i bunden.

Der skal en foliebakke under stegen. Hæld væske i bunden af bakken, så du undgår at fedt brænder fast på bakken og efterlader kødet med en smag af sod. Placer herefter flæskestegen på stegholderen.

 

Når du starter med at grille din flæskesteg, så giver du den fuld varme i de første 10 minutter. Efter de første 10 minutter, så sætter du stegetermometeret i og tjekker temperaturen.

Huske at sætte stegetermomeret i midten af stegen. Brug gerne den tykke side, så du ikke laver huller hele vejen igennem stegen (se eventuelt video nederst på siden).

Når du har sat dit stegetermometer i, så lukker du for låget og skruer ned for grillen.

En flæskesteg skal umiddelbar have mellem 1 og 1½ time på grillen. Dog anbefaler vi, at du bruger dit stegetermometer, så du er sikker på, at stegen ikke får for meget eller for lidt.

Kernetemperaturen på en flæskesteg skal gerne ligge på 65-66 grader. Når din flæskesteg rammer denne temperatur, så tager du stegen af og lader den hvile.

Er dine svær ikke sprøde inden du tager stegen af grillen, så kan du give grillen fuld fart i et par minutter mere, men pas på at du ikke brænder stegen af. En flæskesteg må ikke ramme en kernetemperatur på mere end 69 grader, da den riskikerer at blive tør.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:13 : Introduktion til retten

00:14 - 00:52 :Sådan skærer du flæskestegen

00:52 - 01:22 : Forberedelse af flæskestegen

01:23 - 02:00 : Tips til stegholderen og foliebakke

02:02 - 02:42 : Tilberedning af flæskesteg på grillen (inkl. stegetermometer)

02:43 - 03:03 : Info om tid og kernetemperatur på flæskesteg

03:04 - 04:05 : Tag stegen af grillen og server den

Quick-guide til at bruge stegetermometer i flæskesteg

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.