Grydebrød på gillen

Sådan bager du brød i en støbejernsgryde på grillen

Du kan nemt og hurtigt lave et super lækkert brød på grillen. I denne guides viser Grilltips dig hvordan du laver brød i en støbejernsgryde, direkte på din grill.

 

Det skal du bruge

6 dl. lunkent vand

Lidt gær

2 tsk. salt

2 spsk. akaciehonning

625 g. hvedemel eller TIPO 00 italiensk hvedemel (vi anbefaler TIPO 00 for bedste resultat)

 

Sådan gør du

Det er vigtigt at huske, at dette grydebørd skal stå og gære i 12 timer, hvorefter det er blevet rørt rundt og har efterhævet i yderligere fire timer. Dejen er forholdvis blød og flydende, så derfor skal du ikke være nervøs for den specielle struktur - brødet bliver et hit!

 

Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen gøre i 12 timer. Herefter rører du rundt i den og lader den efterhæve i fire timer.

På gasgrillen sætter du din støbejernsgryde og lader den varme op i cirka 20 minutter. Når gryden er klar, så hælder du dejen direkte over i gryden.

Vær opmærksom på, at gryden skal fyldes cirka 2/3 op, så der er pldas til at brødet kan hæve.

Smæk låget på og lad brødet stå i cirka 30 minutter.

Husk at når du laver grydebrød, så skal grillen tændes på indirekte varme. Det er vigtigt, da brødet ellers kan brænde fast i bunden af gryden.

Efter 30 minutter, tager du låget af din støbejernsgryde og giver brødet yderligere 15 minutter på grillen.

 

Når bødet er klar, så tager du det af grillen og lader det stå i 15 minutter. Herefter kan du tage brødet ud og severer brødet.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:44  : Indotruktion til grydebrød og opskrift

00:45 - 01:37 : Bagning af brød på grillen

01:38 - 02:23 : Aftagning af servering

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.