Sådan finder du den bedste skoletaske til dit barn

Tips og tricks til at vælge den bedste skoletaske for dit barn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til skoletaske

 

Når skolestarten nærmer sig, skal dit barn naturligvis have en skoletaske. Det er dog ikke altid nemt at vælge mellem de forskellige former og designs. Samtidig vil dit barn sikkert også gerne have medbestemmelse.

Derfor har vi samlet 5 gode råd i denne guide, som hjælper dig med at finde den bedste skoletaske til dit barn. Fokus er primært på pasform og komfort, da dit barn skal bære en rygsæk gennem hele skoletiden.

Populære skoletasker

Nedenfor har vi fundet 5 gode råd til dig, der er på udkig efter en skoletaske til dit barn. Måske er det endda den første? Uanset om I skal købe den første skoletaske eller den gamle skal udskiftes, så er disse råd relevante for dig og dit barn.

  1. Skoletasken skal følge ryggens s-form, sidde tæt på ryggen og over numsen. På den måde får barnet den bedste pasform.

  2. Skoletasken må ikke være længere eller bredere end dit barns ryg. Det kan nemlig gøre skoletasken ukomfortabel. Bredden fra skulder til skulder skal gerne være det samme som skoletaskens bredde (+/- 5 cm). Længden fra lænd til skulder skal gerne være det samme som højden på skoletasken (+/- 5 cm).

  3. Sørg for, at skoletasken ikke er for tung. Vi anbefaler, at den vejer under 1 kg uden indhold.

  4. Stropperne skal sidde på skuldrene, så skulderremmene skal kunne justeres. Desuden er en brystrem god til at sikre stabilitet.

  5. Vælg en skoletaske med reflekser – gerne på alle sider.

 

Husk også, at du løbende skal indstille skoletaskens stropper og remme, når dit barn vokser, så skoletasken altid sidder, som den skal. Desuden bør skoletasken også justeres, når dit barn bruger vinterjakke, fordi den ofte fylder en del.

Gør det til en vane, at skoletasken skal pakkes hver dag – hjælp dit barn med at organisere bøger, madpakke, penalhus og andet indhold, så han/hun undgår at bære på unødvendig vægt. Når tasken er pakket, bør den højst veje 15% af dit barns vægt.

Derudover kan det også være en god idé at vælge en skoletaske i vandafvisende materialer, så bøger og andet skoleudstyr ikke bliver drivvådt, hvis det begynder at regne. Samtidig kan praktiske lommer til frugt og drikkedunk gøre det lettere at holde styr på tingene i tasken.

 

 

Lad dit barn være med til at vælge skoletaske

At begynde i skole er en stor ting for de fleste børn. Det er spændende, men det kan også være lidt angstprovokerende. En skoletaske har stor betydning for de små størrelser, så det er en god idé at lade dem være med til at bestemme.

En skoletaske kan nemlig fås i forskellige designs. Det kan være, at børnehaveklassebarnet vil have en skoletaske med Spiderman eller LEGO. Det er også en måde for børnene at udtrykke, hvem de er og hvad de godt kan lide.

 

Find den bedste skoletaske for dit barn på Bilka.dk

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af skoletasker i forskellige farver, former og designs, så dit barn kan helt sikkert finde en skoletasker, der passer til dets personlighed. Klik den nye skoletaske hjem i dag på Bilka.dk og bliv klar til skole.

Tjekliste: Ting til skolestart

Skal dit barn starte i skole? Så er det vigtigt, at der er styr på alt skoleudstyret før skolestart. I denne guide giver vi dig en tjekliste til ting, dit barn skal bruge til skolestart, så dit barn er velforberedt og klar til det nye kapitel.