Nytårs-opskrifter

Nytårsaften må der gerne gøres lidt ekstra ud af maden. Få inspiration og opskrifter til spændende forretter, hovedretter og desserter til årets sidste aften lige her.

Kærnemælks-panna cotta med Midori-gele

Nytårsaften må alt godt være lidt ekstravagant. Prøv denne lækre kærnemælks-panna cotta – og pynt den eventuelt med hvide chokolade-snirkler og stjernekastere, du tænder, når du bærer desserten ind.

Til 6 personer

3 blade husblas
300 ml fløde
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang 
300 ml kærnemælk
Saft fra 1citron

Midori-gelé 

150 ml Midori
30 g sukker
2 blade husblas

Pynt

Knuste meringues, brug evt fuglereder  eller kyskager
Hvide chokolade snirkler
Stjernekastere 

Panna cotta

Udblød husblas i koldt vand. Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring det til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over i en skål, og rør kærnemælk i - lidt ad gangen. Smag til med lidt citronsaft. Placer seks glas på en bakke og fordel  blandingen  lige i de seks glas. Stil på køl i min. 4 timer eller natten over.

Gelé 

Udblød husblas i koldt vand. Kom Midori og sukker i en lille gryde, og bring det i kog. Vrid vandet fra husblassen og rør det ud i den varme Midori. Lad det køle ned til stuetemperatur og fordel det med en spiseske over de kolde panna cotta, så de er helt dækket med et tyndt lag gelé. Stil på køl i min 30 min.

Pynt desserterne med knust meringues og hvid chokolade snirkel. Gør din dessert ekstra festlig med en stjernekaster smelt lidt hvid chokolade over vandbad og fyld et lille kræmmerhus lavet af bagepapir med den smeltede chokolade. Klip den aller yderste spids af med en saks.Sprøjt festlige snirkler ud på et stykke bagepapir og lad dem sætte i køleskabet indtil servering.