Vin og champagne til nytårsaften

Hvilken vin og champagne skal du vælge til nytår?

GUIDE TIL NYTÅRS CHAMPAGNEN

Det kan være lidt af en jungle at vælge champagnen eller den mousserende vin til nytårsaften, for de findes i et utal af sødmegrader, og hvilken passer så bedst til maden eller tidspunktet? Her er en hurtig guide til at forstå angivelserne på etiketterne.

 

BRUT NATURE

Den allermest tørre og, vil nogen mene, den reneste udgave uden tilsat sukker. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

 

EXTRA BRUT

Meget tør og ren i stilen. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

 

BRUT

Den mest almindelige – tør uden at være for tør. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

 

SEC

Sec betyder tør på fransk, men en sec har alligevel en del sødme. Velegnet til: Rejer, krabber og andre skaldyr, som i sig selv har lidt sødme. Også god til parmesan.

 

DEMI-SEC

Ret sød, men stadig velafbalanceret. Velegnet til: Velkomstdrink for gæster med en sød tand, kransekage, frugttærter og blå ost.

 

DOUX/DULCE

De sødeste udgaver og en oplevelse i sig selv. Velegnet til: Sød, frisk frugt eller til at drikke alene.

Guides til mousserende vin

Champagne, Asti, Cava, Crémant, Prosecco - der findes mange mousserende vine. Har du styr på de forskellige slags? Måske du kan finde et alternativ til den franske champagne, som også godt kan serveres nytårsaften. Læs med her og bliv klogere på bobler i Bilkas store vinguide. 

Vin til nytår

Vinekspert Mikkel Nielsen fortæller i denne video om, hvilke vine og bobler, der egner sig godt til nytårsaften. Han præsenterer blandt andet en hvidvin, der er god til fisk og skaldyr, en rødvin, der er er oplagt til oksekød samt en cava. Få inspiration til valget af din nytårsvin her. 

 

Bilkas store vinguide

Du kan se endnu mere til Mikkel Nielsen og blive klogere på vinens verden i vores store vin-univers her på Bilka.dk, hvor du kan læse løs om vin.