Se hvordan Mathias mikser en Aviation

Følg med, når Danmarksmesteren i Cocktails & Flair trin for trin viser, hvordan du mikser en perfekt Aviation til nytårsaften.

Se hvordan Mathias mikser en Aviation

Følg med, når Danmarksmesteren i Cocktails & Flair trin for trin viser, hvordan du mikser en perfekt Aviation.

 

Aviation

Giv aftenen vinger med en suveræn cocktail, der balancerer det syrlige og det søde. En Aviation er perfekt både før og under maden og vil uanset gøre indtryk med sin helt specielle violette farve på årets sidste dag.

(1 glas)

4,5 cl gin
1,5 cl frisk citronjuice
1,5 cl maraschino likør
0,75 cl créme de violette likør

Shake det hele godt i en drinksshaker og pynt med et kirsebær.

Guide til boblerne

Det kan være lidt af en jungle at vælge Champagnen eller den mousserende vin til nytårsaften, for de findes i et utal af sødmegrader, og hvilken passer så bedst til maden eller tidspunktet? Her er en hurtig guide til at forstå angivelserne på etiketterne.

Brut Nature

Den allermest tørre og, vil nogen mene, den mest rene udgave uden tilsat sukker. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, sk, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

Extra Brut

Meget tør og ren i stilen. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, sk, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

Brut

Den mest almindelige – tør uden at være for tør. Velegnet til: Velkomstdrink, Dronningens nytårstale, sk, tapas, sushi og yngre oste, der ikke er for salte.

Sec

Sec betyder tør på fransk, men en sec har alligevel en del sødme. Velegnet til: Rejer, krabber og andre skaldyr, som i sig selv har lidt sødme. Også god til parmesan.

Demi-sec

Ret sød, men stadig vela alanceret. Velegnet til: Velkomstdrink for gæster med en sød tand, kransekage, frugttærter og blå ost.

Doux/dulce

De sødeste udgaver og en oplevelse i sig selv. Velegnet til: Sød, frisk frugt eller til at drikke alene.

Sørg for is til drinksene

Nytårsaften må man ikke gå ned på isterninger, så køb rigeligt med poser og opbevar dem i en køleboks på terrassen. Sørg også for, at der er forskelligt pynt til at sætte prikken over i’et på aftenens og nattens cocktails.