Bedste espressomaskine

Hvilken espressomaskine skal du vælge?

FAQ om espressomaskiner

 

Intet slår en god kop kaffe! Med en espressomaskine får du mulighed for at få den perfekte smag og intensitet, som du kender fra din foretrukne kaffebar, derhjemme. Men hvad går man egentlig efter, når man er på udkig efter den bedste espressomaskine?

I denne guide kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette espressomaskine - hvilke funktioner, skal du være opmærksom på og hvilke modeller, topper vores hitliste? Bliv klogere her. 

 

Sådan vælger du den rigtige espressomaskine

Når du skal investere i en espressomaskine, er det selvfølgelig vigtigt, at du finder den, der passer bedst til dig.

Det første skridt er at overveje, hvor meget af ansvaret for en god kop kaffe, du vil overlade til maskinen. Espressomaskiner kommer nemlig overordnet set i tre forskellige modeller: manuelle, semiautomastiske og fuldautomatiske espressomaskiner.

 

1. Den manuelle espressomaskine

En manuel espressomaskine er hånddrevet. Maskinen er perfekt til dig, der elsker at nørde med kaffe og som elsker at brygge den på en autentisk måde. At lave god kaffe på en manuel espressomaskine kræver meget øvelse og erfaring, så for at få success med denne model, er det nødvendigt, at du har en indre barista gemt i maven.

 

Fordele ved en manuel espressomaskine

 • Maskinen er yderst støjsvag.
 • Maskinen fylder mindre end mange andre modeller.
 • Du har selv kontrol over din kaffe og dens bryggemetode.
 • Du rammer plet med dit kafferesultat.

 

Ulemper ved en manuel espressomaskine

 • Maskinen kræver en del øvelse at mestre.
 • Du skal sætte tid af til hele processen.

 

2. Den semiautomatiske espressomaskine

Ligesom ved den manuelle espressomaskine, har du selv ansvaret for at fylde maskinens filter med kaffe og stampe den. Maskinen vil herefter selv pumpe og skabe det korrekte tryk, der skal til for at brygge en god kop kaffe. Maskinen er perfekt til dig, der gerne vil have kontrol over din kaffe, men som ikke nødvendigvis elsker den svære tekniske del.

 

Fordele ved en semiautomatisk espressomaskine

 • Du har selv kontrol over hvor hårdt din kaffe skal stampes og hvor meget vand, der skal løbe igennem.
 • Du bestemmer selv styrken på din kaffe.
 • Maskinen kontrollerer selv det tryk, der skal til for at skabe en god kop kaffe.
 • Du har mulighed for at nørde med din kaffe, men stadig være sikker på et godt resultat.

 

Ulemper ved en semiautomatisk espressomaskine

 • Det tager lidt ekstra tid at brygge kaffe på denne type maskine
 • Maskinen kræver mere rengøring end den fuldautomatiske model

 

3. Den fuldautomatiske espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine kværner kaffebønner, doserer selv og brygger automatisk kaffen. Derudover slipper du for at fylde vand på maskinen, da den er direkte tilsluttet din vandforsyning. Denne maskine er perfekt til dig der ønsker en hurtig og nem kop kaffe, uden at skulle sætte dig ind i bryggeprocessen.

 

Fordele ved en fuldautomatisk espressomaskine

 • Kafferesultatet bliver det samme hver gang.
 • Maskinen er nem og hurtig at betjene.
 • Maskinen er let at rengøre.
 • Du sparer tid på at lave en kop kaffe.

 

Ulemper ved en fuldautomatisk espressomaskine

 • Du har ikke selv samme kontrol over processen.
 • Du kan ikke nørde med forskellige temperaturer, tryk eller andet.
 • Dert er oftest en dyrere løsning and andre maskiner. 

 

Espressomaskine med mælkeskummer

Elsker du cappuccino og latte, så skal du helt sikkert investere i en maskine, der er han mælkeskummer eller én, der automatisk laver 'mælkekaffen'. Er der ikke mælkeskummer i din nuværende - eller kommende - espressomaskine, så kan du heldigvis også købe en mælkeskummer separat. 

Hvis du gerne vil nørde den helt rigtige konsistens og tempereratur på mælken, lave latteart mm., så skal du vælge en espressomaskine med en mælkesteamer, hvor du selv styrer processen - her skal du dog være opmærksom på, at mælken ikke kommer op at koge, så smager den nemlig af risengrød. Det behøver du ikke bekymre dig om med en indbygget skummer, hvor maskinen selv sørger for det hele. 

 

Vælg den espressomaskine, der passer til dit behov

Vi har nu gennemgået de forskellige typer af espressomaskiner, der findes, og det vigtigste er nu, at du får gjort op med dig selv, hvilke fordele og ulemper, der er de vigtigste for dig. Og husk nu at være realistisk.

Du drømmer måske om at blive en ægte barista derhjemme, men hvis klokken er 5 om morgenen, og du SKAL bruge kaffe for at vågne ordentligt op, orker du så reelt set at nørde den perfekte kop? Eller skal det det være nemt og hurtigt?

En espressomaskine handler om at nyde livet - så køb den maskine, der giver mest nydelse for dig. En anden faktor udseendet. Espressomaskiner kan fylde pænt meget på køkkenbordet, så det skal naturligvis også være en model, som du kan holde ud at se på. Så stir dig ikke blind udelukkende på specifikationer, men køb også med hjertet.

Den bedste maskine er selvfølgelig den, du bliver mest glad for at bruge.

Se udvalget af espresso- og kaffemaskiner

Vi har et stort udvalg af både espressomaskiner og kaffemaskiner her på Bilka.dk. Uanset om du er til kapsel-kaffe eller barista-latte, så finder du en maskine, der passer til dine præferencer.