Brænde til brandeovne
Brænde til brandeovne

Stort udvalg af brænde

Lufttørret eller ovntørret brænde, træpiller eller træbriketter? Der er nok at vælge imellem i kategorien brænde. Heldigvis har vi samlet et stort udvalg af brændsel online her på Bilka.dk.

Kategorier

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til brænde

Vælg det rigtige brænde

Stort udvalg af brænde og andet brændsel

Der er ikke noget så hyggeligt som at tænde op i noget brænde, hvad enten det er i brændeovnen eller som bål. Når ilden knitrer falder der altid ro over rummet, og det er muligt bare at slappe af. Men brænde er ikke kun beregnet til at skabe hygge. Det er som oftest brugt som en vigtig og naturlig varmekilde, når huset eller sommerhuset skal varmes igennem.

Når du skal vælge hvilken form for brænde eller andet optænding, som du skal bruge til din brændeovn, pilleovn eller dit bålsted, så findes der flere forskellige former for brændsel. Du kan f.eks. vælge pejsebrænde, træbriketter eller træpiller - alle af høj kvalitet her på Bilka.dk.

 

Hvad er forskellen på træpiller, træbriketter og pejsebrænde?

Pejsebrænde er større stykker af kløvet træ, som bruges i en brændeovn, pejs eller på et bål. Der er dog forskel på hvilken træsort af brænde, du vælger at fyre med. Læs mere om træsorterne under pejsebrænde.

Træbriketter er komprimeret træ, tørv eller savsmuld og brænder længere tid og mere konstant end pejsebrændet.

Træpiller er brændsel, som er beregnet til pilleovne og er fremstillet af fintmalet savsmuld og træspåner. Når savsmuldet udsættes for højt tryk, binder træets naturlige lignin savsmuldet sammen til de faste træpiller.

Vil du have billigt brænde, skal du gå efter det lufttørrede, der skal ligge lidt, inden du kan fyre med det i pejs eller brændeovn. Vælger du derimod ovntørret brænde eller briketter, kan du tage det i brug, når det leveres.

 

Levering af brænde

Når du køber brænde eller andet optænding på Bilka.dk får du det leveret direkte hjem til dig med lastbil. Dog kun i Jylland eller til brofaste øer i Danmark. Det er vigtigt, at der er rigeligt med plads til lastbilen, der hvor brændet skal leveres. Det vil sige minimum 3 meter i bredden og 4 meter i højden.

Det er også vigtigt, at der er plads til at lastbilen både kan komme hen til huset med dit brænde og kan køre derfra igen. Derudover bliver dit brænde leveret til kantstenen ved dit hus, da både lastbil og palleløfter med brændet på er for tung til at køre på løsere underlag som for eksempel skærver.

Mangler du også brændely eller et cover til dit brændetårn i samme omgang, kan vi også hjælpe dig med det.