Belægningssten og fliser

Leder du efter sten og fliser til belægning i haven? Med de rette belægningssten og havefliser er anvendelsesmuligheder mange. Du finder fliser til alt lige fra det store belægningsprojekt i form af en terrasse, til den lidt mindre omfattende opgave med anlægning af en havesti.

Betonvarekontrollen

Vidste du, at alle vores betonfliser er mærket med trekantmærket fra Teknologisk Institut? Det er din garanti for kvalitetsbetonvarer.

Belægningssten og fliser til haven

Havemøbelssættet, grillen og parasollen står alle mere stabilt på en terrasse, der er belagt med sten. Hvis ikke overskuddet er til en hel terrasse, kan du lave smukke havestier – og så er de ligeledes perfekte at bruge i indkørslen. Anvendelsesmulighederne og fordelene ved belægningssten og -fliser er mange.

  • Bredt udvalg med alle slags fliser
  • Mange anvendelsesmuligheder – bl.a. terrasse og indkørsel
  • Vælg imellem forskellige størrelser, tykkelser og materialer

 

I vores brede udvalg finder du alt i udendørsfliser – det gælder alt fra store belægningsfliser til mindre havefliser i forskellige materialer, herunder granit- og natursten. Er det i stedet et trappetrin, du er på udkig efter, finder du det også her på siden.

 

Hvilke fliser skal jeg vælge?

Når du skal vælge fliser eller belægningssten, er det først og fremmest et spørgsmål om smag og behag og der findes mange forskellige farver, materialer og former. Du skal formentlig se på fliserne i mange år, hvorfor du naturligvis skal vælge dem, der passer bedst til din have, dit hus og dit udeareal.

Når det kommer til størrelsen på fliserne, skal du desuden også være opmærksom på, at det naturligvis er med til at afgøre, hvor lang tid det tager at lægge fliserne.

Hvad materialet angår er der typisk tre typer, der skelnes imellem. Det gælder beton, natursten og granit.

  • Med beton får du sten, der er ensartede i størrelse og tykkelse og giver en jævn overflade, der er nem at gå på.
  • Natursten giver, som det fremgår af navnet, et naturligt udseende. De forskellige sten varierer i størrelse og tykkelse, hvorfor du med belægning af disse sten får et uens, men ikke desto mindre smukt resultat.
  • Granit er et yderst robust og tilnærmelsesvis uopslideligt materiale. Sten og fliser af granit giver ligeledes en smuk belægning.

 

Vælg den rigtige tykkelse

Herudover handler det om at finde de fliser, der har den rigtige tykkelse. Hvilken tykkelse du skal vælge, afhænger af, hvor fliserne skal lægges, og hvilken belastning, de skal kunne holde til. Er det til indkørslen eller til terrassen?

  • Hvis de skal bruges til indkørslen, er kravene til fliserne højere end de er til fliser, der skal ligge i indkørslen. Det bunder naturligvis i, at fliserne skal kunne holde til vægten fra en bil. Til indkørslen anbefales fliser, der er minimum 6 cm i tykkelsen.
  • Er det i stedet terrassen, du skal bruge fliserne i, kan du fint vælge nogle med en tykkelse på under 6 cm. Det samme er tilfældet, hvis fliserne skal anlægges som en gangsti – og gælder i udgangspunktet alle de steder, hvor der ikke skal køre biler.

 

Køb belægning og fliser på Bilka.dk

Find de perfekte belægningssten eller fliser til haven her på siden og bestil dem hjem i dag. Du kan med fordel læse om de ting, der er værd at vide, inden du køber fliser i beton. Har du brug for gode råd til at lægge stenene? Her på Bilka.dk finder du naturligvis også alt den Vejledning i lægning af betonsten og fliser, som du har brug for.