Stiger

På Bilka.dk finder du stiger til ethvert behov, heriblandt trappestiger og wienerstiger i forskellige højder. Uanset om du skal nå det øverste skab, skal op på taget eller lave gør-det-selv arbejde i højden, har vi sikkert en stige til formålet.

Opdag et bredt udvalg af stiger

En stige kan tjene mange forskellige formål hjemme i huset eller haven. Det gælder alt fra diverse maleropgaver til beskæring af buske og hække. Uanset hvad du mangler en stige til, kan du på Bilka.dk blandt andet opdage følgende typer stiger: 

  • Enkeltstige — Enkeltstigen består af en lige, enkel række af trin, som gør den yderst fleksibel og nem at flytte rundt på. 

  • Trappestige — Trappestigen har en A-formet konstruktion med trin på den ene side og støtte på den anden side, hvilket giver dig ekstra stabilitet. Den har også en platform øverst, så du kan nå godt op i højden eller eksempelvis stille dit malerudstyr på den. 

  • Wienerstige — Ligesom en trappestige har wienerstigen en A-formet konstruktion, dog med trin på begge sider, hvilket giver dig yderligere fleksibilitet. 

Derudover har vi eksempelvis små køkkenstiger, tagstiger i flere længder samt stilladser med en justérbar platform. 

 

Sådan vælger du den rette stige til formålet 

Når du vælger en stige, er det vigtigt at overveje arbejdsopgavens karakter og arbejdsmiljøet. Til blandt andet rengøring af tagrender og andre opgaver, hvor du arbejder i en bestemt højde, kan en enkeltstige eller ikke mindst tagstige med monteret tagrygbøjle være passende. En trappestige er ideel, hvis du skal arbejde i trange rum eller male vægge. Til opgaver, hvor du for eksempel nemt skal kunne nå forskellige højder og arbejde fra begge sider, er en wienerstige et godt valg — også i forbindelse med maling

 

En stige i træ eller aluminium? 

Både træ- og aluminiumsstiger har deres fordele. Træstiger har en flot æstetisk samt en god og behagelig grebssikkerhed. Samtidig er en stige i træ mere skånsom, når den er placeret op ad andre overflader. Aluminiumsstiger er til gengæld normalt lettere, mere holdbare og kræver mindre vedligeholdelse. Det er dog mest af alt en personlig smagssag.